A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rosso di Montalcino

Ciacci Piccolomini d'Aragona Rosso di Montalcino 2008

Véleményünk szerint

Legerősebben a hordós érlelés intenzív, fűszeres jegyei érezhetőek, ha a pohárba szagolunk, de emellett egy meggyes vonal is jelen van. A kortynak a savak adnak lendületet, amelyeknek viszont az illatnak megfelelő fűszeres ízek szolgáltatnak alapot. Túl nagy test sem fogja vissza a jól ihatóságot, így összességében sokkal megnyerőbbnek bizonyul a kóstolás alapján, ahhoz képest, amikor még csak az illatvilágát igyekeztünk megfejteni. Nem rossz választás halászléhez.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Toscana
  • Alkohol %

    14.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% sangiovese rosso

A pincészet borbemutatása

Egy 7,76 hektár nagyságú területről szüretelik a szőlőt ehhez a borhoz, ahol a talaj közepes szemcseméretű, magas márga tartalommal. A dűlő 240-360 méter tengerszint feletti magasságon húzódik.

Érlelési információk

Az erjedés acél- és üveggel bélelt betontartályban ment végbe ellenőrzött hőmérsékleten. A bor 12 hónapot töltött 2000-8500 literes szlavón tölgyfahordóban.

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!