A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sas-alja Hárslevelű

Homoky Dorka Sas-alja Hárslevelű 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illata sárga húsú gyümölcsöket tár a kóstoló elé, közülük az alma és a vilmoskörte bizonyul meghatározónak. Mindezeket finoman keretezik a fűszeres asszociációk. Élénken lép fel a korty, és az erőteljes savaknak, valamint az illattal párhuzamos gyümölcsösségnek hála zamatosnak hat a kompozíció. A közepes testre épülő borban kevés maradék cukrot fedezünk fel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-19

  • Típus

    Félszáraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13,54 %
  • Palackmennyiség

    260
  • Ár

    2200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100 % hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Andezit alapkőzetű terület, melynek bora mindig nehezebb, sűrűbb, robosztus. Szeptember végi szüret. Nagyon szép, egészséges volt a termés. Egész fürtben préselték, egy napot ülepítették, utána került a pincébe, ahol tartályban, spontán erjedt. Január elején fejtették le, és ismét tartályba került, ahonnan márciusban áttették harmadtöltésű tölgyfahordóba. Augusztus közepén palackozták.

Érlelési információk

Harmadtöltésű hordókban érlelőtött 5-6 hónapon keresztül.

Hol vásárolható meg

borarum.hu

Homoky Dorka bemutatása

Nálam a szőlővel és a borral való foglalkozás családi hagyomány. Ebben nőttem fel, ez vett körül gyerekként. Sokáig nem érdekelt, ezért elmentem filmelméletet és filozófiát tanulni. Rövid idő telt el, és a bor elkezdett visszavonzani. Kóstoltam és tanultam, bejártam sok borvidéket, megismertem sok borászt, végül hazamentem. 2012 óta szőlőt művelek és bort készítek Tállyán. A szüleim mellett és támogatásukkal, de saját elképzelések mentén, önállóan. Közben a bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt elkezdtem. A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a borokon keresztül a lehető legtermészetesebben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!