A pincészet borbemutatása
Andezit alapkőzetű terület, melynek bora mindig nehezebb, sűrűbb, robosztus. Szeptember végi szüret. Nagyon szép, egészséges volt a termés. Egész fürtben préselték, egy napot ülepítették, utána került a pincébe, ahol tartályban, spontán erjedt. Január elején fejtették le, és ismét tartályba került, ahonnan márciusban áttették harmadtöltésű tölgyfahordóba. Augusztus közepén palackozták.
Érlelési információkHarmadtöltésű hordókban érlelőtött 5-6 hónapon keresztül. |
Hol vásárolható meg
borarum.hu
Homoky Dorka bemutatása
Nálam a szőlővel és a borral való foglalkozás családi hagyomány. Ebben nőttem fel, ez vett körül gyerekként. Sokáig nem érdekelt, ezért elmentem filmelméletet és filozófiát tanulni. Rövid idő telt el, és a bor elkezdett visszavonzani. Kóstoltam és tanultam, bejártam sok borvidéket, megismertem sok borászt, végül hazamentem. 2012 óta szőlőt művelek és bort készítek Tállyán. A szüleim mellett és támogatásukkal, de saját elképzelések mentén, önállóan. Közben a bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt elkezdtem. A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a borokon keresztül a lehető legtermészetesebben.