A pincészet borbemutatása
Október 1-jén szüreteltük. A furmintot és a hárslevelűt együtt dolgoztuk fel. Egész fürtben préseltünk, a mustot egy napot ülepítettük, majd tartályban, spontán erjedt. Az erjedés magas cukortartalom mellett állt meg, ami után lefejtettük, és az egyharmadát harmadtöltésű tölgyfa hordóba, a kétharmadát pedig tartályba tettük. 5 hónap után fejtettük össze a két részt, majd 2 hónap érlelés után lepalackoztuk. A Hetény-dűlő riolit, riolittufa alapkőzetű terület, a talajába lösz keveredik.
Érlelési információkA bor 2/3-a tartályban érett, az 1/3-a került 5 hónapra harmadtöltésű hordóba. A két rész össze lett házasítva, és ez után tartályban érlelődött még 2 hónapot. Végül 2014. július közepén palackozták le. |
Hol vásárolható meg
pincearon.hu, borarum.hu
Homoky Dorka bemutatása
Nálam a szőlővel és a borral való foglalkozás családi hagyomány. Ebben nőttem fel, ez vett körül gyerekként. Sokáig nem érdekelt, ezért elmentem filmelméletet és filozófiát tanulni. Rövid idő telt el, és a bor elkezdett visszavonzani. Kóstoltam és tanultam, bejártam sok borvidéket, megismertem sok borászt, végül hazamentem. 2012 óta szőlőt művelek és bort készítek Tállyán. A szüleim mellett és támogatásukkal, de saját elképzelések mentén, önállóan. Közben a bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt elkezdtem. A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a borokon keresztül a lehető legtermészetesebben.