A pincészet borbemutatása
Október 7-i szüret. A szőlőt egész fürtökben préselték, majd egy éjszakát ülepítették. A pincében erjedt tartályban és spontán. Az erjedés vége után átfejtették egy harmadtöltésű tölgyfahordóba, ahol 4 hónapon keresztül érlelődött. Ezután még tartályban érlelődött, majd július közepén lepalackozták. Egy hordónyi készült belőle. A Görbe-dűlő alapkőzete riolit, riolittufa, a talaja nagyon kevert, kötött nyiroktalaj. A bora nehezebben fejlődik és nyílik. Nagyon komplex, sűrű, összetett, és több időre van szüksége.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés: harmadtöltésű, 4 hónapig. Palackozás időpontja: 2014. július közepe |
Homoky Dorka bemutatása
Nálam a szőlővel és a borral való foglalkozás családi hagyomány. Ebben nőttem fel, ez vett körül gyerekként. Sokáig nem érdekelt, ezért elmentem filmelméletet és filozófiát tanulni. Rövid idő telt el, és a bor elkezdett visszavonzani. Kóstoltam és tanultam, bejártam sok borvidéket, megismertem sok borászt, végül hazamentem. 2012 óta szőlőt művelek és bort készítek Tállyán. A szüleim mellett és támogatásukkal, de saját elképzelések mentén, önállóan. Közben a bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt elkezdtem. A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a borokon keresztül a lehető legtermészetesebben.