A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Wekler Családi Pincészet Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

Az erőteljes füves, bodzás, feketeribiszke-leveles asszociációk nyújtják az első benyomást, amikor a pohárba szagolunk, idővel azonban felfedezhetővé válik a háttérbe húzódó licsis, sárgadinnyés vonal is. A korty élénkségét a közepes savérzet, a dinamikus, az illat karakterével párhuzamos ízvilág, valamint a szén-dioxid adja. A test a közepes alsó határán húzódik, és ehhez igazodik az alkohol is. A lecsengés fűszeres, gyógynövényes zamatokkal zárul.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  1995 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Intenzív illatában citrusos virágjegyek, zamatában trópusi gyümölcsök, könnyű testében kellemes savérzet élvezhető. Ezt az üde bort halakhoz, salátákhoz, szárnyas ételekhez, finom fűszerezésű húsételekhez ajánljuk, 12-14 fokon.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

A pincénél, CBA

Wekler Családi Pincészet bemutatása

A Wekler Családi Pincészet szőlőterületei a Pannon Borrégióban, Magyarország két történelmi - Szekszárdi és Pécsi - valamint a legfiatalabb, a Tolnai Borvidékeken - terülnek el. Az ültetvények tervezésekor a lehető legjobban kihasználtuk a három borvidék adottságait. Szőlészetünk a piaci igényekhez igazodó, a minőségi borszőlő előállítás követelményeinek megfelelő fajtaszortimenttel rendelkezik. Ültetvényeinken a megbízható, jó minőséget adó világfajtáktól kezdve a magyar szakemberek által nemesített magyar szőlőfajtákon át a borvidékre jellemző helyi-, vagy tájfajtákig, hungarikumokig sok szőlőfajta megtalálható, szám szerint 11.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!