A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Dubicz Borászat Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

A halvány szalmasárga színű bor illata a fehér virágokat kísérő citrusoktól lesz üde karakterű. A könnyed test alacsony alkoholtartalommal, lendületes savakkal társul, az ízvilág az illat karakterének megfelelő: zöld fűszereket, citrusokat idéz, amelyek eggyé válnak a savgerinccel. A kompozíciót fehér húsú barackos zamatok árnyalják. Karcsú, még mindig friss hatású kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11,7 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Francia eredetű világfajta, amely reduktív technológiával mutatja meg jellegzetes értékeit: az élénk, fűszeres illatokat, a ropogós savakat, és az üde gyümölcsös ízvilágot. Fogyasztását elsősorban szárnyas- és halételek, könnyű sajtok mellé ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos, reduktív feldolgozás, a bort 2014. április 24-én palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Mintabolt

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!