A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonboglári Sauvignon Blanc

Katona Borház Balatonboglári Sauvignon Blanc 2011

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illat összetettséget és mélységet mutat, benne mézet, körtét, gyantát, mentát fedezünk fel. A kortyot erőteljes, fűszeres, gyógynövényes ízvilág járja át, amelyben a szőlőből és a hordóból származó zamatok egybeolvadnak, pikánssá téve a bor karakterét. A test és az alkohol a közepesnél magasabb, a háttérben érett kajszival és viasszal, a savak lágy érzetűek, a bort inkább az aromatika teszi dinamikussá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Egy aranyasárga színű, tartalmas, szép, érett szőlőből szüretelt, testes, száraz sauvignon blanc Balatonboglárról. A fahordós érlelésnek köszönhetően gyümölcsösségét selymes, lágy, fás jegyek egészítik ki. Harmónikus, férfias, karakteres fehérbor.

Érlelési információk

A bort 500 literes fahordóban érlelték és 2014 januárjában palackozták.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

www.katonaborhaz.hu

Katona Borház bemutatása

A Katona Borház 1996-ban alakult családi a pincészet, Balatonbogláron (55 hektár) és Tokaj Hegyalján (2 hektár) termelt saját szőlőiből készíti minőségi borait. A Katona Borház 2002 decemberében nyitotta meg Budafoki Borbank néven jelenleg 160 főt fogadó borkóstoló illetve bemutatópincéjét, mely rendezvényteremként is szolgál. A borkóstolók, boros rendezvények mellett bortrezor szolgáltatással várja kedves vendégeit. További információk a www.katonaborhaz.hu oldalon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!