A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Irsai Olivér

Iváncsics Pincészet Soproni Irsai Olivér 2007

Véleményünk szerint

Aranyos. Az intenzív fűszeres, tavaszi rétre és sárga húsú gyümölcsökre emlékeztető illatot, üdítő savak és néhány apró buborék követi. Kiegyensúlyozott bor, amelyet bátran ajánlunk férfiszakácsoknak hölgycsábításhoz, kísérőnek tehetsége szerint választható (emelkedő nehézségi sorrendben) csak végszükség esetén konzervből készített gyümölcssaláta, az öntetben citrusokat is látott csirkesaláta, vagy zöldfűszeres, fehérhúsú, párolt hal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-03-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Irsai Olivér

A pincészet borbemutatása

Kocsis Pál szőlőnemesítő állította elő 1931-ben Csabagyöngye és Pozsonyi Fehér keresztezésével. Irsai Olivér kereskedőről nevezte el a bort, aki először vásárolta meg. Zöldes fehér szín, üde, friss, virágos illatok. Meghatározó a bodzavirág és zöldalma. Ízében gyümölcsös jegyek, elsősorban alma, egres. Harmónikus savai kellemesen zárják a kóstolást. Halakhoz, sült csirkéhez ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív módon, kóracél tartályban

Pinceidő

félév

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pincészet, Natura Vinotéka, Vadászkürt Vendéglő, Erhardt Étterem, Soproni Borház

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!