A pincészet borbemutatása
Kocsis Pál szőlőnemesítő állította elő 1931-ben Csabagyöngye és Pozsonyi Fehér keresztezésével. Irsai Olivér kereskedőről nevezte el a bort, aki először vásárolta meg. Zöldes fehér szín, üde, friss, virágos illatok. Meghatározó a bodzavirág és zöldalma. Ízében gyümölcsös jegyek, elsősorban alma, egres. Harmónikus savai kellemesen zárják a kóstolást. Halakhoz, sült csirkéhez ajánljuk.
Érlelési információkReduktív módon, kóracél tartályban |
Pinceidőfélév |
Hol vásárolható meg
Iváncsics Pincészet, Natura Vinotéka, Vadászkürt Vendéglő, Erhardt Étterem, Soproni Borház
Iváncsics Pincészet bemutatása
Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.