A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Irsai Olivér

Dubicz Borászat Mátrai Irsai Olivér 2013

Véleményünk szerint

A halvány szalmasárga színű bor illatában a sárgadinnyés asszociációkat előbb az ezekhez párosuló zöld alma teszi frissítővé, majd kinyílnak az illatban a virágok is. A könnyed korty alacsony alkoholtartalommal és karcsú érzetű, élénk, zöld fűszeres asszociációkat keltő savakkal bír. Az aromatika ezen túl citrusokat, virágokat idéz, majd a lecsengésben virágporra fókuszál. Legszívesebben egy tál friss salátához töltenénk belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12,1 %
 • Palackmennyiség

  1340
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Irsai Olivér

A pincészet borbemutatása

Világos zöldessárga színű, muskotályos illatú, harmonikus savakkal rendelkező fehérbor. Fogyasztását elsősorban fűszeres ételek előtt vagy szárnyas sültekhez ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, a bort 2014. február 7-én palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

A pincészet mintaboltjában.

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!