A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Sauvignon Blanc

Fényes Pincészet Soproni Sauvignon Blanc 2007

Véleményünk szerint

A szalmasárga bornak diszkrét virágos illata van. Ízében már fűszeresebb, tartalmasabb aromák bukkannak elő. Könnyed, kerek bor, amelyet legjobb étkezés közben fogyasztani. Tegyünk mellé például egy fehér alapmártással készített pizzát vagy egy tonhalsalátát. Nem túl intenzív aromavilága miatt fröccsalapanyagnak is kiváló lehet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-01-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Ez a szőlőnk is a Fertő partján található.Az első Sauvignon Blanc, amit készítettünk. Még ismerkedési fázisban vagyunk a fajtával.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Borkápolna, borteka.hu, Wine & Feeling

Fényes Pincészet bemutatása

A pincészet Sopron határában, Fertőrákos és Balf között terül el a Soproni történelmi borvidéken, a Fertő tavat megkerülő kerékpárút mellett. Az osztrák területen megszokottal szemben a magyar területen ez az egyedüli kerékpáros pihenő nyitott borpincével, ahol termelői boreladás mellett üdítő, kávé, szendvics, fagylalt is fogyasztható. A pince fölött kialakított 40-50 főt befogadó borkóstoló helyiségben és az épület előtt kialakított nyitott teraszon borkorcsolya fogyasztása mellett lehet megízlelni a pincészet borkínálatát, élvezve a Fertő tóra nyíló csodálatos kilátást. A pincében lehetőség van szőlészeti és borászati szakmai bemutatóra, valamint a környék idegenforgalmi nevezetességeinek megismerésére idegenvezető segítségével.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!