A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Shiraz

Iváncsics Pincészet Soproni Shiraz 2007

Véleményünk szerint

A bor illata a piros bogyós gyümölcsök mellett izgalmas, keleti hatású fűszereket, például mentát, ánizst, valamint füstöt vonultat fel. A kortyban a tannin támogatásának hála ez a pikáns, fűszeres karakter veszi át a vezető szerepet, emellett cseresznye és meggy érezhető. A leginkább meghatározó szerkezeti elemnek a savak bizonyulnak, a test és az alkohol közepes. A bort azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savakra hangolt vörösborokat. Már kóstoltuk: 2011. május 25-én: A bor illatában a koncentrált, hűvös gyümölcsaromák sűrűn tapadnak egymáshoz. A kortyban is szépen összesimulnak az illatnak megfelelő zamatok a bor élettartamát garantáló savakkal, amelyek inkább tűnnek meghatározónak, mint a tanninok. Hosszú utóíz áfonyával. Kifinomult kompozíció, amelyben a palackérlelés nem veszejtette el a gyümölcsösséget, csak összecsiszolta az aromákat. Szarvassülthöz, kacsához vagy más nem túl zsíros, naturálisabb fűszerezésű vörös húsokhoz. Kiváló bor a hazai élmezőnyből.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-19

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.1 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    2200-3200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% shiraz, syrah

A pincészet borbemutatása

Kis kísérleti szőlő, amelyet 2003-ban 0,3 hektárra telepített az Iváncsics család. Kizárólag a jobb években hozzák ki fajtaborként, így 2006-ból, és 2007-ből, de 2008-ból például nem.

Érlelési információk

A bor használt barrique hordókban érett két évig, majd egy évet töltött palackban.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pince, Soproni Kékfrankos Kft., Natura Vinotéka, Erhardt Étterem

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!