A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Zweigelt

Sterlik Pincészet Soproni Zweigelt 2008

Véleményünk szerint

A bor közepesen intenzív illatában egy pár másodperces animális intro után a döntő szerepeket a meggy, a cseresznye, a fekete ribiszke és az áfonya játsza, de mellettük fellép egy fűszeres vonal is. Kóstoláskor sem csalódunk, hiszen visszakapjuk a korábban megismert gyümölcsös jegyeket. Érett tannin, kellemes savérzet, az utóízben kevés dohány. Vörös húsú szárnyasokhoz, például pulykacombhoz vagy kacsához kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Zweigelt

A pincészet borbemutatása

A soproni borvidék egyik legelterjedtebb fajtájából, a Zweigeltből ritkán készítenek önálló bort. pincészetünk drasztikus terméskorlátozással készített egy intenzív zamatú, viszont huncut savakkal rendelkező rubintvörös vörösbort, melyet hívhatnánk akár a kékfrankos kistestvérének Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Oxidativ módon, hagyományos technológiával. Tölgyfahordós érlelést kapott 1,5 éven át.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák, borsopronbol.hu internet-áruház

Sterlik Pincészet bemutatása

Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!