A pincészet borbemutatása
Ökológiai szőlőtermesztésből származó szőlőből készült bor. Többször kerül szüretelésre a fajta, melynek során a száraz és édes bort is készítünk belőle. Szép száraz ősz esetén az aszúhoz hasonló töppedt aszúszemeket szüretelünk, melyek később kézi válogatáson esnek át. Ezen adják a desszert kategóriás, magas cukor- és extrakt tartalommal rendelkező bort.
Érlelési információktartályos, tölgyfahordós érlelés 12 hónapig |
Pinceidő2017 |
Hárs Családi BioPincészet bemutatása
Magyarország szubmediterrán borvidékén terül el a Hárs Pincészet birtoka, amely családi örökség részeként évszázados múltra tekint vissza. A fivérek, Tibor és József elkötelezett hívei a fenntartható, ökológiai szemléletű gazdálkodásnak, így a 20 ha-os területen a szőlő növényvédelme a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagok nélkül valósul meg már több mint 15 éve. A mikroklimatikus viszonyok páratlanul segítik ezen elvek alkalmazását, s így kiváló minőségű vegyszermentes gyümölcs szolgáltatja az alapanyagot a biobor és biomust előállításhoz.