A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szajki Cirfandli

Hárs Családi BioPincészet Szajki Cirfandli 2013

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású arany. Illatában a hordós érlelés okozta oxidációs jegyek, érett alma, viasz, propolisz, szőlőlé. A korty szintén mint a szőlőlé, érett trópusi gyümölcsös, mellette méz és dió. Édes (cukor: 82g/l), könnyen érthető, cukorkás, némi gyógyvirágosság felfedezhető benne. Jó savérzet (sav: 6,6g/l). A korty rövid, a bor már fárad, érdemes minél előbb elfogyasztani.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-23

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Pécs
  • Alkohol %

    12,5 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    3250 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% cirfandli

A pincészet borbemutatása

Ökológiai szőlőtermesztésből származó szőlőből készült bor. Többször kerül szüretelésre a fajta, melynek során a száraz és édes bort is készítünk belőle. Szép száraz ősz esetén az aszúhoz hasonló töppedt aszúszemeket szüretelünk, melyek később kézi válogatáson esnek át. Ezen adják a desszert kategóriás, magas cukor- és extrakt tartalommal rendelkező bort.

Érlelési információk

tartályos, tölgyfahordós érlelés 12 hónapig

Pinceidő

2017

Hárs Családi BioPincészet bemutatása

Magyarország szubmediterrán borvidékén terül el a Hárs Pincészet birtoka, amely családi örökség részeként évszázados múltra tekint vissza. A fivérek, Tibor és József elkötelezett hívei a fenntartható, ökológiai szemléletű gazdálkodásnak, így a 20 ha-os területen a szőlő növényvédelme a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagok nélkül valósul meg már több mint 15 éve. A mikroklimatikus viszonyok páratlanul segítik ezen elvek alkalmazását, s így kiváló minőségű vegyszermentes gyümölcs szolgáltatja az alapanyagot a biobor és biomust előállításhoz.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!