A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Kékfrankos

Virághegyi Bor Szekszárdi Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva elsőre virágok jutnak eszünkbe, majd fűszeres, füstös, meggyes és piros bogyós gyümölcsös jegyek veszik át a főszerepet. Az íz leköveti az illatot, még a sorrendiség is stimmel. A test és az alkohol a közepesnél magasabb kategóriába sorolható, a tanninok érettek, mennyiségük közepes érzetű, a savak ennek megfelelnek, a kompozícióba beépültek. Klasszikus paprikás fogásokhoz tálalnánk ezt a rusztikus hangulatú bort.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1300
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A Virághegyi Bor Kft. az ezredforduló óta működő három generációs családi vállalkozás, mely közel húsz hektáron gazdálkodik. A Szekszárdi Borvidékhez tartozó Medina- Törökhalom területén mi műveljük a legnagyobb összefüggő, közel 9 hektáros területet, melynek 36%-át Kékfrankos teszi ki. A táj jellegéből adódó sajátos mikroklíma, szinte önmagában védelmet nyújt a betegségekkel szemben, így az erőtől duzzadó szőlőfürtök kevés növényvédelmet igényelnek. A Szekszárdi Borvidéken mi szüretelünk utoljára, többek között ettől is különleges az ízvilágában terroár jelleget mutató Kékfrankos. Borászatunk késői szüretelésű kékfrankosa igazi úttörőnek számít a testesebb kékfrankosok között. Színe rubint, ám jóval magasabb tannin tartalommal és testtel rendelkezik, mint amit egy fogyasztó várna. A közepes hosszúságú bor illatában és ízében intenzív piros bogyós gyümölcs, kiemelten meggy, valamint szerecsendió dominálnak. Ezt a markáns és mélyvörös bort frissensültekhez ajánljuk, de nehéz ételekkel is kiváló párost alkot. Fogyasztása 15-17 fokon ajánlott.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. 2012. október 24-én palackozva.

Hol vásárolható meg

Pántlika Borház - 1053 Budapest, Királyi Pál u. 10., Faragó István F&F - 1038 Budapest, Ürömi út 3.; Borkápolna - 1071Budapest, Damjanich u. 52.; Curia Borház és Borudvar - 2600 Vác, Március 15. tér 20.

Virághegyi Bor bemutatása

A Németh Család pincészete 2000. óta van jelen a magyar borok világában. Borászatunk családi alapokon nyugszik, nagypapától a gyerekekig, mindenki a bor szolgálatában áll az év egy szeletében. A borfeldolgozás egy része saválló tartályokban történik, de a pincészethez tartozik a Bezerédj család történelmi pincéje is, ahol a fahordós érlelés történik. A pince eredetileg 1842-ben épült, amelyet 2006-2007-ben újítottunk fel. Itt az érdeklődők részére lehetőség nyílik a piacon lévő boraink kóstolására. Szőlőültetvényeink területe megközelíti a 20 hektárt, melybıő 15 hektár új telepítés. Tőkéinken többek között kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyekből vörös, fehér és rozé borokat egyaránt készítünk. Kínálatunkban megtalálható még a Cabernet Franc, Kadarka és vörösborainkból készült Cuvéeink is. Boraink évről - évre nemzetközi (Challenge International du vin Bordeaux, Monde Selection Brussel, Mundus Vini) és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több arany, ezüst és bronzéremmel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!