A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Rosé

Virághegyi Bor Szekszárdi Rosé 2013

Véleményünk szerint

A bor illata közepes intenzitással mutatja vastag, bogyós gyümölcsös – cseresznyére emlékeztető – jegyeit. Kóstoláskor is először ezzel az attraktív gyümölcsösséggel találkozunk, amely a lecsengésben fűszeres tónusokra tesz szert. A rozékategórián belül testesebbnek számító tétel savai beépültek a kompozícióba, az alkohol melegítő hatása érezhető. Lágy ívű, telt rozé, amelyet már komolyabb ételek mellé is fel lehet szolgálni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  2513
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% kékfrankos
  50% merlot

A pincészet borbemutatása

A Virághegyi Bor Kft. az ezredforduló óta működő háromgenerációs családi vállalkozás, mely közel húsz hektáron gazdálkodik. Borászatunk stílusát a testes, igazán intenzív gyümölcsös illatú és ízű, komplex borok jellemzik. E jellemzők a Rozé Cuvée-nél is visszaköszönnek, így egy igazán különleges, az átlagosnál jóval nagyobb testtel rendelkező bort talál a fogyasztó a palackban. A közepes színintenzitású, lazacos árnyalatú bor ízében és illatában szamóca és enyhe narancsos aroma jelenik meg, melyet üde savasság követ. A kékfrankos alapú rozé, könnyed, lendületes, gyümölcsös illatú bor, mely kitűnő frissítőként szolgál tavaszi és nyári napokban egyaránt.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Pántlika Borház –1053 Budapest, Királyi Pál u. 10., Faragó István F&F – 1038 Budapest, Ürömi út 3.; Borkápolna – 1071 Budapest, Damjanich u. 52.; Curia Borház és Borudvar – 2600 Vác, Március 15. tér 20.

Virághegyi Bor bemutatása

A Németh Család pincészete 2000. óta van jelen a magyar borok világában. Borászatunk családi alapokon nyugszik, nagypapától a gyerekekig, mindenki a bor szolgálatában áll az év egy szeletében. A borfeldolgozás egy része saválló tartályokban történik, de a pincészethez tartozik a Bezerédj család történelmi pincéje is, ahol a fahordós érlelés történik. A pince eredetileg 1842-ben épült, amelyet 2006-2007-ben újítottunk fel. Itt az érdeklődők részére lehetőség nyílik a piacon lévő boraink kóstolására. Szőlőültetvényeink területe megközelíti a 20 hektárt, melybıő 15 hektár új telepítés. Tőkéinken többek között kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyekből vörös, fehér és rozé borokat egyaránt készítünk. Kínálatunkban megtalálható még a Cabernet Franc, Kadarka és vörösborainkból készült Cuvéeink is. Boraink évről - évre nemzetközi (Challenge International du vin Bordeaux, Monde Selection Brussel, Mundus Vini) és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több arany, ezüst és bronzéremmel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!