A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Kékfrankos Rosé

Dubicz Borászat Mátrai Kékfrankos Rosé 2013

Véleményünk szerint

A lazacszínű bor pereme narancsos árnyalatot ölt. Az illat közepes intenzitású, a benne megjelenő piros bogyós gyümölcsök édes hangulatot hoznak létre az illatvilágban. A korty szerkezetét könnyed test és alacsony alkoholtartalom építi fel, amelyet körbevesznek a ribizlit, cseresznyét, csipkebogyót idéző zamatok. Az ízvilág erejét a közepes savérzet fokozza, az összkép kerek formát rajzol ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12,7 %
 • Palackmennyiség

  9000
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Reduktív eljárással készült ez a gyümölcsös jellegű, savakban és aromákban gazdag bor, melyeknek frissességét a benne lévő szén-dioxid segít megőrizni.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. A bort 2014. április 24-én palackozták.

Pinceidő

0,5 év

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!