A pincészet borbemutatása
A Csobánc nyugati oldalán található ültetvény tőkéiről. Teljesen reduktív feldolgozással és erjesztéssel készítjük, irányított az erjesztés hőmérséklete (13-15 C°-on) és speciális a fajélesztő is, mindezek eredménye az az illat és zamatgazdagság, ami a borra jellemző. Tartályos érlelés-tárolás után június végén került palackba kevés szén-dioxid adagolásával. Lendületes, citrusos illata magával ragadó, zamatában kis mineralitás érezhető.
Érlelési információk7 hó tartályos érlelés; palackozva: 2016.06. |
Pinceidő2018-ig |
Bajnóczy Pince bemutatása
A Bajnóczy Pince egy biodinamikus és organikus szemléletű, a badacsonyi és a szekszárdi borvidéken termelő borászat, amely kis mennyiségben, a természetességre törekedve készíti magas minőségű borait. A pince eredeti gyökerei egészen a 20-as évekre nyúlnak vissza, míg a ma működő pincészet két olyan borász házasságából született, akik hisznek a szőlő és a bor természetességében, spirituális, mindent átható erejében, az életre gyakorolt pozitív hatásában. A Bajnóczy Pincét Szabó Tünde és Halmosi Áron vezeti.