A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szemenszedett Olaszrizling

Bajnóczy Pince Szemenszedett Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Színe citrom zöldes reflexekkel. Illata intenzív, benne zöldes jegyek (vágott fű) karambola, bodza. A korty trópusi gyümölcsös ízvilágú, édeskés, pici szénsav teszi üdébbé, a savak is frissítőek. A korty végén mandulás-citrusos kesernye teszi izgalmassá. Közepesen hosszú, trendi, karakteres.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-11-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Csobánc nyugati oldalán található ültetvény tőkéiről. Teljesen reduktív feldolgozással és erjesztéssel készítjük, irányított az erjesztés hőmérséklete (13-15 C°-on) és speciális a fajélesztő is, mindezek eredménye az az illat és zamatgazdagság, ami a borra jellemző. Tartályos érlelés-tárolás után június végén került palackba kevés szén-dioxid adagolásával. Lendületes, citrusos illata magával ragadó, zamatában kis mineralitás érezhető.

Érlelési információk

7 hó tartályos érlelés; palackozva: 2016.06.

Pinceidő

2018-ig

Bajnóczy Pince bemutatása

A Bajnóczy Pince egy biodinamikus és organikus szemléletű, a badacsonyi és a szekszárdi borvidéken termelő borászat, amely kis mennyiségben, a természetességre törekedve készíti magas minőségű borait. A pince eredeti gyökerei egészen a 20-as évekre nyúlnak vissza, míg a ma működő pincészet két olyan borász házasságából született, akik hisznek a szőlő és a bor természetességében, spirituális, mindent átható erejében, az életre gyakorolt pozitív hatásában. A Bajnóczy Pincét Szabó Tünde és Halmosi Áron vezeti.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!