A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szürkebarát Selection

Borbély Családi Pincészet Szürkebarát Selection 2010

Véleményünk szerint

Aranyba hajló színárnyalat csillan meg a poharunkban. Az illatot kezdetben a hordós érlelés határozza meg, majd a levegőztetéssel gyógynövények, sárgadinnye és méz nyer benne teret. A korty aromatikáját a hordós érlelés nyomán felbukkanó gyantásság archaikus hangulatúvá teszi. A kompozíció szikárságához a savak mellett a minerális ízek járulnak hozzá. Lecsengése a közepesnél hosszabb.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti- és Gulács hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradícionális, 6 hónapos 500 literes tölgyfahordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát. harmóniáját almasavbontás és finom seprős felkevertetéssel értük el.

Érlelési információk

6 hónap erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfahordóban, almasavbontással és finom seprős felekvertetéssel, majd a palackozás után 12 hónap pihentetés a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés, Pohárszék Borbár, Vinopolis

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!