A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Terra Tartaro

Heumann Pincészet Terra Tartaro 2011

Véleményünk szerint

Színe középrubin. Illata nagyon szép, benne érett meggy, csillagánizs, kis fahéjas-marcipános süteményesség, trüffel. Ízében rengeteg gyümölcs - fekete bogyósok, érett cseresznye és szeder - mellette szép hordófűszerek. Lecsengésében kis mentol, eukaliptusz. A korty intenzív, lendületes, feszes, egyben egyensúlyos és elegáns. Az alkohol, bár magas, nem lóg ki. Ezt a bort önmagában is érdemes órákon át kóstolgatni, például egy jó könyv társaságában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  6900 ft
 • Fajtaösszetétel

  50% cabernet sauvignon
  30% merlot
  20% cabernet franc

Heumann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ásványos, melegebb illat. Sok föld, eukalpitusz és nedves avar. Gazdag, izgalmas illat, leheletnyi túlérettségből adódó melegséggel. Struktúrája jó, erősebb, de nem bántó tannin szerkezettel. Fiatal még, sok ideje van hátra. Van némi bordeaux-i beütés benne. (Sav: 5,2 g/l)

Érlelési információk

22 hó tölgyfahordós érlelés, részben barrik. Palackozva: 2014.02.

Pinceidő

5-8 év

Heumann Pincészet bemutatása

A filozófiánk: A bor a szenvedélyünk, elkötelezettek vagyunk iránta. Számunkra a minőség a legfontosabb. Egy svájci-német házaspár alapította a Heumann Pincészetet 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető árakon. A bor iránti szenvedélyünket ötvözzük a legendás svájci precizitással, így dolgozzuk fel a termést, amit a Villány-Siklósi terroir ad nekünk. Több országos és nemzetközi versenyen nyertünk már érmeket, és a teszteken szerzett magas pontszámok is megszokottak. A szőlőink elsősorban déli kitettségűek, a tőkesűrűség egy hektáron eléri az 5000 szőlőt.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!