A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
G T 4

G T 4, 2011

Heumann Pincészet

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Élénk, aszalt citrusos illat fogad, amikor a pohárba szagolunk. Mindezt levendulás villanások kísérik, így a szaglás alapján az összkép egyáltalán nem mondható sablonosnak, felkelti a kóstoló kíváncsiságát. A korty a maradék cukortól is kerek szerkezetű, krémes érzetű. A savérzet gyógyfüves asszociációk formájában mutatkozik meg, ezek együtt alkotják a bor gerincét. Az ízvilágot mézes, virágos jegyek egészítik ki, a lecsengésben karamell tűnik fel. Bár édes a bor, nem ez marad meg róla elsősorban az emlékezetünkben, hanem egyedi aromatikája.

A kóstolás dátuma: 2014-01-20

A pincészet borbemutatása

GT4 azt jelenti: Gewürztraminer "4 puttonyos aszú" jellegű-stílusú késői szüretelésű desszertbor. Ez a bortételünk kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak kóstoltatásra szánjuk!

Hol vásárolható meg

Csak a pincénél kóstolható, nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Heumann Pincészet bemutatása

A filozófiánk: A bor a szenvedélyünk, elkötelezettek vagyunk iránta. Számunkra a minőség a legfontosabb. Egy svájci-német házaspár alapította a Heumann Pincészetet 2000-ben, hogy megvalósítsák álmukat, magas minőségű borok készítését, megfizethető árakon. A bor iránti szenvedélyünket ötvözzük a legendás svájci precizitással, így dolgozzuk fel a termést, amit a Villány-Siklósi terroir ad nekünk. Több országos és nemzetközi versenyen nyertünk már érmeket, és a teszteken szerzett magas pontszámok is megszokottak. A szőlőink elsősorban déli kitettségűek, a tőkesűrűség egy hektáron eléri az 5000 szőlőt.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!