A pincészet borbemutatása
Átláthatatlanul sötét színű, némi padlizsános kerettel. Illatban előre feketeszeder, cseresznye, némi vanília, később a gyümölcsök mellett krémes capuccinós. Szájban elképesztően vastag, sűrű anyag, csupa finom részlettel. Csupa gyümölcs és fahéjas szilva. Érdekesen fűszeres, gyümölcsös és egzotikus. Élénk és elegáns kitörő egyensúly, ragyogó gyümölcsösség. Sok cserzőanyag, viszont nagyon érett és hosszan érlelhető. Elkészítése: Egy kimagaslóan jó évjárat nagy bora. Kíméletes feldolgozást követően hat napos hideg áztatás következett, mely után a spontán erjesztés 14 napig tartott. Ezután a bort további két hétig törkölykalap alatt tartottuk. Préselés nélkül került első töltésű 225 literes barrique hordóba, ahol 18 hónapon keresztül érlelődött. A spontán almasavbomlás is a hordóban lévő borban ment végbe. Fél év palackos érlelés után került forgalomba. Összetétele: 50% Cabernet Sauvgnon, 30% Merlot, 20% Cabernet Franc. Kizárólag a Hajdus dűlő termése. 1 kg/tőke alatti terhelés.
Érlelési információkA bor 18 hónapot töltött első töltésű hordóban, majd egy év palackos érlelés előzte meg a piacra kerülést. |
Pinceidő20 év |
Hol vásárolható meg
Bor és Más