A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Hárslevelű

Tokaji Hárslevelű, 2009

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.2 %
 • Palackmennyiség

  6400
 • Ár

  1630 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Túlérett sárgahúsú gyümölcsök, főleg sárgadinnye érezhető a bor közepes intenzitású illatában, amely hosszabb szellőztetés után egy kamillás vonallal is gazdagodik. A korty édes érzetét némileg tompítja a fűszeres ízvilág, de így is a maradék cukortartalom bizonyul a vezető jegynek. Bájos bor, van benne valami gondtalan hangulat. Kínáljuk mandulás, marcipános délutáni teasüteményekhez!

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

A pincészet borbemutatása

2009. október 16-án szüreteltük a tökéletesen egészséges, részben töppedt hárslevelűt. Színe világos sárga, tiszta. Illatban friss gyümölcsök és hársfavirág mellett a hárslevelű fajtánál felfedezhető tengeri aroma is megjelenik. Savai, a forró nyárnak köszönhetően már most szelídek, kerekek, harmonizálnak a 34 g/l természetes cukorral. Ízében a hársvirág méz mellett jelen van a narancshéj és a licsi is. Kimondottan jó ivású bor közepesen hosszú lecsengéssel. Szárnyas ételekhez és halakhoz ajánljuk. Fogyasztását 12 fokon javasoljuk

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló bemutatása

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaj vezető borászatai közé tartozik. Tulajdonosa a Degenfeld grófi család, akik az 1800-as évek elejétől jelentős szerepet vállaltak Magyarország életében. A szőlőbirtok 100 ha kiváló minőségű szőlőterülettel rendelkezik. A birtokközpontban Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, Tokaj főterén a Degenfeld Palota szálláslehetőségekkel, borkóstolókkal, borvacsorákkal, vásárlási lehetőségekkel áll a vendégek rendelkezésére. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!