A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Kedves

Tokajicum Borház Tokaji Kedves 2013

Véleményünk szerint

Színe aranysárga, tükrösen csillogó. Illata rusztikus, élénk, citrusos, kis szúrósság érezhető benne. A korty édessége ellenére ribizlis, az egres ízére emlékeztet. Ezeken kívül a körte és a birs érezhető még ki belőle. Frissítő, de vékony bor, rövid, ízei gyorsan eltűnnek a szájból.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-09-15

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    1690 ft
  • Fajtaösszetétel

    furmint
    hárslevelű
    zéta

A pincészet borbemutatása

Cukor: 39,6 g/l. Ennek a „kedves” bornak illatában az aszalt fügét és a sárgabarackot fedezhetjük fel. Ízben ezeket a gyümölcsös aromákat kiegészíti a birs és az érett körte zamata. A bor egyesíti a három Tokaj-hegyaljai fajta pozitív tulajdonságait, a Furmint adja a testet, a Hárslevelű és a Zéta az illatot és a gyümölcsösséget. A bor könnyedsége, friss, harmonikus cukor és sav aránya teszi baráti beszélgetések kellemes kísérőjévé, és jó társa könnyű süteményeknek is. Fogyasztását 9°C-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2015. 05.

Tokajicum Borház bemutatása

A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!