A pincészet borbemutatása
Cukor: 39,6 g/l. Ennek a „kedves” bornak illatában az aszalt fügét és a sárgabarackot fedezhetjük fel. Ízben ezeket a gyümölcsös aromákat kiegészíti a birs és az érett körte zamata. A bor egyesíti a három Tokaj-hegyaljai fajta pozitív tulajdonságait, a Furmint adja a testet, a Hárslevelű és a Zéta az illatot és a gyümölcsösséget. A bor könnyedsége, friss, harmonikus cukor és sav aránya teszi baráti beszélgetések kellemes kísérőjévé, és jó társa könnyű süteményeknek is. Fogyasztását 9°C-ra hűtve ajánljuk.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2015. 05. |
Tokajicum Borház bemutatása
A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.