A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Édes Szamorodni

Tokajicum Borház Édes Szamorodni 2012

Véleményünk szerint

Színe halvány arany. Illata intenzív, benne kajszi, gyógynövények, mézes-gyógycukorkás jelleg, sárga virágok, nektár. A korty citrusos, mézes torokcukorkás, kamillavirágos, hársvirágos. Jó savak (7,1 g/l), egyensúlyban tartják a maradékcukrot (67 g/l). Krémes, vajas textúra, gördülékeny a bor. A botritiszes jelleg alig észrevehető. Jó ivású, itatja magát. Kiváló ár-érték arány.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-20

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1850 ft
 • Fajtaösszetétel

  furmint
  hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Izében és illatában a botritiszes jelleg dominál. Ezt egészítik ki az érlelés során kialakuló aromák, az aszalt gyümölcsökre, kenyérhéjra, dohányra emlékeztető illat- és ízjegyek.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozva :2015.05.

Pinceidő

2020

Tokajicum Borház bemutatása

A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!