A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sárgamuskotály

Tokajicum Borház Sárgamuskotály 2013

Véleményünk szerint

Színe aranysárga. Illata gazdag, a fajtára jellemző: hárs, nektár, méz, bodza. Érett barack, körte, sárga virágok. A korty egyszerű, nem olyan behízelgő, mint az illat, de jó ivású, benne grapefruit és töppedt jegyek. Jó ár-érték arányú desszertbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-28

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1650 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárgamuskotály

A pincészet borbemutatása

Az érett szőlő biztosítja bor sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető zamatát. Illatban a muskotály dominál kiegészülve a lime és a grapefruit jegyeivel. Behízelgő illatával, kellemes maradék cukor tartalmával igazi csemege az édes borok kedvelőinek. Fogyasztását 9 °C-on ajánljuk. (Cukor: 75 g/l; sav: 7,7 g/l)

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2015.05.

Tokajicum Borház bemutatása

A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!