A pincészet borbemutatása
Ottonel muskotály és olaszrizling házasítása. Illatában muskotály, zamatában olaszrizling. Üde, intenzív illattal rendelkező, gyümölcsös, száraz fehérbor, kevés szén-dioxiddal. Fogyasztását 10-12 fokon ajánljuk.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Hol vásárolható meg
Auchan, Interspar, Lidl, Metro
Günzer Tamás Pincészete bemutatása
A Villányi borvidék tüzes vörösborairól és kiváló szakembereiről híres. Szubmediterrán éghajlata hosszú száraz nyaraival rendkívüli módon kedvez a szőlőtermesztésnek. Ez önmagában azonban nem elég, és a borászatot is csak részben lehet megtanulni az iskolapadban, a valódi tudáshoz csak hosszú évek tapasztalatán, verejtékes munkáján át vezet az út. Günzer Tamás nekivágott ennek az útnak, gondosan ápolta a szőlőt, szakszerűen művelte az ültetvényeket, optimalizálta a tőketermelést, ügyelt a vessző és a fürtszámokra és mindenekelőtt arra, hogy a napfény mindig átjárja a fürtöket. Szüretelt, palackozott, kóstoltatott, ott volt a fesztiválokon, borversenyeken, ahonnan díjakkal meggazdagodva térhetett haza. Ennek eredményeképpen borai mára ismertté váltak hazánkban és külföldön is. Célja soha nem az átlagos minőségű bor előállítása, csúcsborokat, különlegességeket palackoz évről évre. A két évtizednyi kitartó munkája gyümölcseként, a folyamatos bővítések folyamán Günzer Tamás ma már 45 hektáron gondoz szőlőt a Villányi Borvidéken, borait évente 220 000 palackba tölti és számos díjat is elnyert.