A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Chardonnay

Günzer Tamás Pincészete Villányi Chardonnay 2011

Véleményünk szerint

A bor illatában érezhető őszibarackos, zöld banános, almás jegyek édes tónusúvá teszik az illatképet. Kóstoláskor a telt, olajos test és a markáns alkoholérzet teszi ránk az első benyomást. Az ízvilágot inkább a vajasság, a pörkölt olajos magvak, a gyógynövények építik fel, amelyek a hordós érlelés hatását mutatják. E fehérborral és vajjal sült csirkét tálalnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.2 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Günzer Tamás Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szűztermés a Bocor-dűlőből. Aranysárga színű, rövid ideig új barrique hordóban érlelt, igazán izgalmas, koncentrált, gyümölcsös fehérbor. Illatban és zamatban is elegáns déligyümölcsös és zöld almás jegyekkel. Fogyasztását 8-10 Celsius-fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés kombinációja.

Hol vásárolható meg

Royal Borház

Günzer Tamás Pincészete bemutatása

A Villányi borvidék tüzes vörösborairól és kiváló szakembereiről híres. Szubmediterrán éghajlata hosszú száraz nyaraival rendkívüli módon kedvez a szőlőtermesztésnek. Ez önmagában azonban nem elég, és a borászatot is csak részben lehet megtanulni az iskolapadban, a valódi tudáshoz csak hosszú évek tapasztalatán, verejtékes munkáján át vezet az út. Günzer Tamás nekivágott ennek az útnak, gondosan ápolta a szőlőt, szakszerűen művelte az ültetvényeket, optimalizálta a tőketermelést, ügyelt a vessző és a fürtszámokra és mindenekelőtt arra, hogy a napfény mindig átjárja a fürtöket. Szüretelt, palackozott, kóstoltatott, ott volt a fesztiválokon, borversenyeken, ahonnan díjakkal meggazdagodva térhetett haza. Ennek eredményeképpen borai mára ismertté váltak hazánkban és külföldön is. Célja soha nem az átlagos minőségű bor előállítása, csúcsborokat, különlegességeket palackoz évről évre. A két évtizednyi kitartó munkája gyümölcseként, a folyamatos bővítések folyamán Günzer Tamás ma már 45 hektáron gondoz szőlőt a Villányi Borvidéken, borait évente 220 000 palackba tölti és számos díjat is elnyert.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!