A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vincent Tokaji Furmint Brut

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Vincent Tokaji Furmint Brut 2011

Véleményünk szerint

Élénk citromsárga a bor a poharunkban. Az érlelt és édes tónusú illatvilága intenzíven lép fel, jegyeiben fűszerességet, almát, barackot idéz. A korty egyenesen, a savak által megszabott úton halad, a buborékok jelenléte erőteljesnek hat. A test a pezsgő műfajon belül teltebb érzetűnek számít, az alkohol illően alacsony. Az ízvilágban a sárga húsú gyümölcsök és fűszerek mellett enyhe gyógynövényes kesernyésség tűnik fel. Hosszú lecsengéssel zárul ez a kerek formát öltő pezsgő. Már kóstoltuk 2013. december 5-én: Amikor a pohárba szagolunk, érezzük, hogy érlelt illatvilággal van dolgunk, amely az almás, citrusos, narancshéjas, élesztős jegyektől teltté válik. A korty is inkább a közepes test és a krémes textúra adta tartalomra, valamint az ízvilág által létrehozott mélységre koncentrál, mindezt jegyeiben az illattal párhuzamos gyümölcsaromák, zöld alma és a gyömbér valósítja meg. A savak az ásványos ízekkel összeadódva teszik vastagsága mellett is izmossá a kompozíciót. **** Már kóstoltuk 2013. április 22-én: A poharat szemlélve azt látjuk, hogy gazdagon szállnak fel benne a közepes méretű buborékok. Az illatot a virágos, gyümölcsös asszociációk határozzák meg. A pezsgő szerkezetét a krémesség, érettség alakítja ki: a lecsengésben finoman érezhető alkohol, a lágyabb tónusú, de mennyiségileg így is közepesnek mondható savérzet, az édes hangulatú gyümölcsös asszociációk mind ezt a képet erősítik. A tétel a pezsgőkategórián belül számít teltnek, a műfajhoz hű marad. ***

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.2 %
 • Palackmennyiség

  7240
 • Ár

  3800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Halványabb sárga megjelenésű, nagyon intenzív gyöngyözéssel. Illatában vajasságot és friss gyümölcsjegyeket találunk: citrusok és mangó. Erős, dús és egyenletes szénsavai vannak. Savai kellemesek, harmonikusak. Tiszta ízű, jegyeiben is ott vannak az elsődleges gyümölcsaromák és a friss citrusok, utóízében szép, grépfrútos. Közepesen testes, gazdag tétel, közepes alkohollal. Összességében egy elegáns és határozott pezsgő. Fogyasztási hőmérséklet: 6 fok.

Érlelési információk

Tradicionális, palackos erjesztésű és érlelésű pezsgő.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Alabárdos étterem, Kistücsök étterem, Vinopolis, Vinárium Vinotéka

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!