A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tornai Friss Furmint

Tornai Pincészet Tornai Friss Furmint 2012

Véleményünk szerint

Az illat kezdetben fülledtséget mutat, majd idővel visszafogott intenzitással bukkannak fel benne virágos, mentás jegyek. Kóstoláskor érezzük, hogy a karcsú testhez alacsony alkoholtartalom társul. A kompozíció gyors lefutású, a savak lágy struktúrájúak, szerkezeti elemként nem lépnek előre. Az ízvilágban grépfrútos, gyógynövényes asszociációk tűnnek fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ezzel a furminttal egy új oldaláról mutatjuk be a fajtát, mely igazi divatbor lehet. Komoly fajta, de ezt a gyümölcsös stílusát is könnyű megszeretni. Korábban szüreteltük a szokásosnál, hogy a gyümölcsösségét minél inkább megőrizzük. A 2012-es évjáratra jellemző lágyabb savakból is sikerült így többet megőrizni, ezzel igazán vibráló, könnyű bort alkottunk.

Érlelési információk

Irányított erjesztéssel készített, reduktív bor.

Hol vásárolható meg

Raiker, Central Drinks, Borpont Győr, IFDT, Spar, Interspar, Tesco, Auchan

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!