A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zalai Olaszrizling

Bussay Pince Zalai Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

Közepes intenzitású, szalmasárga színű a bor, amelynek illata érett almát, mazsolát és más aszalt gyümölcsöket idéz a tüzesség és a hordós érlelés jegyei mellett. A kortyot a savainak hála feszes szerkezet és a jelentős beltartalom határozza meg; előbbi szerkezeti elemnek köszönhető, hogy a jelentős alkohol beépül a kompozícióba. Citrusokat és ásványokat idéző, szikár tónusú zamatok építik fel az ízvilágot. Hosszú utóízzel bíró, fejlett kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  3600
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Bussay Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Citrusos jegyek a végén kicsi mandulás jegyekkel. Kellemes rizling illat, aroma. Szép halványsárgás szín, telt érzés. Októberi szüret után 1000 literes tölgyfahordóban erjesztettük és érleltük, palackozásig finom seprűn tartottuk. Fajélesztő használata nélkül készült.

Érlelési információk

A bor tíz hónapig érlelték tölgyfahordóban, a palackozásra 2012. november 10-én került sor.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Pampetrics Borkereskedés, helyben

Bussay Pince bemutatása

Pincészetünk 5,5 hektáron gazdálkodó, 15 éves múltra visszatekintő családi pincészet. A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található birtokunk. Fő fajtáink olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, tramini, sárga muskotály, pinot noir. Alacsony kordon művelésű, átlagban 1-1,5 kg/tő terhelésű, gondosan ápolt szőlőből készítjük borainkat. Hagyományos eljárással, 1000 és 500 literes fahordókban erjesztjük és érleljük a borokat. Palackozás helyben történik. A termőhely adottságai, a talaj és az éghajlat teszi lehetővé, hogy egyedi ízek jellemezzék borainkat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!