A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

Kifejező, elemeiben integrált illat, amely ananászra, gyógynövényekre, virágokra, sárgadinnyére emlékeztető asszociációkat csalogat elő. Ha időt adunk neki a pohárban, egyre többet fed fel önmagából. A korty elegáns: ívét a közepes, lendületes savérzet rajzolja ki. Az így létrejövő könnyedséget nem csökkenti a test vagy az alkohol. Ízvilága citrusokat, egres, almát, körtét idéz, lecsengése hosszú. Ízléses, feszültségekkel teli tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A régió tradicionális fajtáinak egyike, amely a borvidéken a legnagyobb területtel bír. Telepítésekor a nagyüzemi gazdálkodást megelőző idők fajtaváltozatait (klónjait) hoztuk vissza újra. A bor egyedisége éppen sokszínűségében rejlik. Mind illatában, mind pedig ízvilágban több réteg, több dimenzió fedezhető fel. Illata a nyári fehérvirágok gazdagságával indít s szinte tropikális élményekkel zár. Ízében a nyári fehérhúsú gyümölcsök választéka utaztat a keserűmandulás rizlingjegy felé. Sokarcú bor, amely méltó módon próbálja visszaszerezni a szőlőfajta hosszú évtizedekkel korábban kivívott elismertségét.

Érlelési információk

A beérkezett szőlőt bogyózás-zúzás után jutattuk a présbe. A must ülepítés után acéltartályban került erjesztésre. A palackozásra 2013 februárjában került sor.

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!