A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ausztrália

2009-01-09 | Tóth AdriennItthonról körülbelül 26 óra alatt érkezhetünk meg a kontinensnyi szigetországba, Ausztráliába. És bár valószínű, hogy először nem velük fogunk találkozni, tudnunk kell, hogy számtalan, igencsak különleges őslakos él az országban: ilyen a kacsacsőrű emlős, a tasman ördög, a koala és a kenguru. Ez utóbbi neve egyébként egyszerűen annyit jelent, hogy „nem értelek téged”. A történet szerint, amikor James Cook felfedezte Ausztráliát, a bennszülöttektől megkérdezte, hogy hívják ezt az állatot, mire azok saját nyelvükön azt felelték, hogy „nem értelek téged”.

Az ország híres szülöttei közé tartozik Nelli Melba szoprán operaénekesnő, akiről a fagylaltból készített desszertet nevezték el, valamint az 1985-ben, a People magazin által az év legszexisebb férfijává választott Mel Gibson és a közelmúltban itthon is fellépő pop díva, Kylie Minogue.

Ha szemet gyönyörködtető csodákra vagyunk kíváncsiak, látogassunk el a Nagy-korallzátonyhoz, nézzük meg az Ulurut és a Wave Rockot. A Kangaroo sziget egy természeti paradicsom, amely ideális terepet nyújt a homok-boardhoz (olyan, mint a snowboard, csak hó helyett homokon űzik).

 

Ausztrália a világ legnagyobb shiraz termelője.

 

 

 


Címkék

ausztrália

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!