A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

International Wine and Spirit Competition

2009-07-23 | Tóth Adrienn1969-ben a borkémiával foglalkozó Anton Massel alapította meg a mai borverseny elődjét. Foglalkozási ártalomként nem elégedett meg azzal, hogy megnézze, megszagolja és megkóstolja az egyes borokat, hanem szigorú laboratóriumi vizsgálatoknak is alávetette őket.

Ennek értelmében a mai több ezer mintát számláló megmérettetés is két szintre épül. Elsőként a borvidék, szőlőfajta, stílus, típus és évjárat szerint besorolt borokat kóstolja le a 40 Master of Wine-ból, nemzetközi borszaktekintélyekből és jártasabb fogyasztókból álló zsűri. Az érmet nyert borok kerülnek újra kóstolásra a kategória- vagy nemzet-győztes címekért. Ugyancsak ezen borok kerülnek be a laborba, ahol kémiai és mikrobiológiai vizsgálatoknak vetik alá őket. Abban az esetben, ha nem felelnek meg az EU bortörvényének, megfosztják őket az éremtől.

A borokat 100 pontos rendszerben bírálják, 75 és 80 pont között jár nekik bronz, 80 és 90 pont között ezüst, e fölött pedig aranyérem. Minden kategóriában a legjobban szereplő bor megkapja a „Best in Class” címet, amit kvázi osztályelsőnek is fordíthatunk.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!