La Pergola
2008-06-23 | Tóth AdriennA római Hilton legfelső emeletén helyezkedik el a La Pergola, ez a szálloda tudniillik kivételt képez az átlagos Hilton-sémától. Hiszen a lánc többi tagjához hasonlóan nem egy városközpontban elhelyezkedő üzletembereket megcélzó létesítmény, hanem egy ízig-vérig – a szó jó értelmébe vett - turista hotel, amely kiemelten kezeli a gasztronómiát.
Az étteremről azt érdemes elmondani, hogy bár abszolút csúcsgasztronómiát visz, mégis elsődlegesen fontosnak tarja, hogy könnyű, „fitness” ételeket főzzön. Az olyan zöldségek esetében például, amelynek nehezen emészthető a héja, ezeket gondosan levágják. E mellett igyekeznek minél több bio alapanyagot felhasználni. Bármilyen fontosak is az elvek, a leglényegesebb mégis az marad az étterem üzemeltetőinek, hogy a vendég ebben az étteremben tényleg jól érezze magát.
Az étterem sommelier-je Marco Reitano, aki egyébként a L’Espresso című olasz borkalauz szakértője. Az étterem a szekszárdi Szent Gaál Pincészet két borát is felvette a borlapra 2007-ben.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!