A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Látás

2008-01-31 | Tóth Adrienn



A látás szerepe a borkóstolásban:

 

Ha egy borral teli poharat a kezünkbe veszünk, először mindig megnézzük. A szemünkön keresztül vizuális információk tömkelege érkezik agyunkba. A három borérzékszervünk közül ez az, amely a leggyakorlottabb, hisz állandó működésben van, nagyon ritkán kapcsolódik ki (pl. alváskor). Nagyon sokáig képes az információkat gyűjteni, míg a szagló- és ízlelő szerveink bizony hamar elfáradnak. És ami talán a legfontosabb, hogy a látás által képek és gondolatok idéződnek fel idegrendszerünk segítségével bennünk, amely aztán hatással van a többi érzékszervünk észlelésére is. Már egy üveg felbontása előtt is kialakulhat bennünk egy érzés a puszta látványra: a címke, az üveg formája, színe, a dugó mind-mind információ-hordozók.

 

 


Címkék

látás

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!