A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

VinAgora borverseny

2008-09-15 | Tóth AdriennVinAgora Nemzetközi Borverseny, amelynek azért is alkalmas szlogenje a „Közép-Európa bor-iránytűje” cím, mert a 1992. óta zajló esemény 2000-től a világ tíz legjelentősebb borversenye között tartják számon. 2008-ban már hazánkkal együtt húsz országból érkezett közel hatszáz minta a megmérettetésre.

A Magyar Szőlő és Borkultúra Kht. kétévente rendezi meg a viadalt, több nemzetközi szervezet támogatását is élvezve. Ilyen a VinoFed, amely Nemzetközi Borversenyek Szövetségeként arra hivatott, hogy megkülönböztesse a hiteles versenyeket a kevésbé szabályosaktól. A második az OIV, amely Nemzetközi Szőlő és Bor Hivatalként a szakma legjelentősebb szabályozó szervezete. De itt van még az UIOE egy nemzetközi borászokat tömörítő szövetség is.

Az elismertséghez valószínűleg hozzájárult, hogy a VinAgora saját informatikai programot fejlesztett ki a versenyhez, amely segítségével a bírálók notebook-ok segítségével dolgoznak. A rendszert azóta átvette a svájci Mondial du Pinot Noir és Európa legrégebbi borversenye, a Vino Ljubjana is.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!