A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Zöldszüret

2009-01-09 | Tóth Adrienn



 

Zöldszüret alatt azt értjük, amikor a szőlész levág a tőkéről ép, egészséges, de még jócskán éretlen fürtöket. Ezzel természetesen csökkenti a későbbi potenciális bor mennyiségét, viszont a meghagyott fürtökbe sokkal több tápanyag jut, ettől koncentráltabbak lesznek, tehát maga a bor is összetettebb lesz. A zöldszüretet néha az időjárás maga is elvégzi, mondjuk egy jégveréssel, ami természetesen nem nevezhető ideális segítségnek.

K.D.

 

 


Címkék

zöldszüret

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!