A legelegánsabb párlat
Cognac kvíz
2014-11-26 | Tóth AdriennMinden cognac brandy, de nem minden brandy cognac – szól a klasszikus. A brandy szőlőből készített párlatot jelent, amelyet azonban a világ bármely részén előállítható. A cognac alapanyaga szintén szőlőből, ebből azonban kizárólag a francia Cognac régiójában születhet meg a párlat. Öt kérdést gyűjtöttünk össze annak érdekében, hogy felmérjük, mennyi tudsz erről a klasszikusról.
A cognac-ot főként egy szőlőfajtából, az ugni blanc-ból készítik. Milyen néven ismerik azt a szőlőfajtát a világ más részében?
A. Tramini.
B. Malvasia.
C. Tempranillo.
D. Trebbiano.
Hányszoros lepárlásnak vetik alá a cognac-ot?
A. Egyszeres.
B. Kétszeres.
C. Háromszoros.
D. Négyszeres.
Cognac hat alrégióból áll. Melyik nem tartozik közéjük?
A. Touraine.
B. Grande Champagne.
C. Borderies.
D. Fins Bois.
Mi a minimális érlelési követelmény a V.S.O.P., azaz a Very Superior Old Pale cognac kapcsán?
A. 1.
B. 2.
C. 4.
D. 8.
A cognac jellegzetes aromatikával bír. A felsorolt négy jegy közül melyik a legkevésbé jellemző az esetében?
A. Vanília.
B. Karamell.
C. Eper.
D. Narancs.
A helyes válaszokat a kép alatt találod.
A cognac-ot főként egy szőlőfajtából, az ugni blanc-ból készítik. Milyen néven ismerik azt a szőlőfajtát a világ más részében?
A helyes válasz a D: trebbiano.
Hányszoros lepárlásnak vetik alá a cognac-ot?
A helyes válasz a B: kétszeres.
Cognac hat alrégióból áll. Melyik nem tartozik közéjük?
A helyes válasz az A: Touraine.
Mi a minimális érlelési követelmény a V.S.O.P., azaz a Very Superior Old Pale cognac kapcsán?
A helyes válasz a C: 4.
A cognac jellegzetes aromatikával bír. A felsorolt négy jegy közül melyik a legkevésbé jellemző az esetében?
A helyes válasz a C: eper.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!