A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Apró poharak, különleges formájú üvegek

Grappa kvíz

2015-02-25 | Tóth Adrienn


Grappát Olaszországban közvetlenül a pincészetek nem készíthetnek. Az ehhez szükséges alapanyagot persze sokszor ők adják el az úgynevezett grapperiáknak, azaz grappakészítőknek, hogy aztán később visszavásárolják, és maguk forgalmazzák. Az olasz törvényalkotás célja az volt ezzel, hogy minél nagyobb legyen a garancia, hogy a párlatok lefőzését valóban szakember végzi. Öt grappás kérdést állítottunk össze, hogy ellenőrizhesd a tudásod.


 

Miből készül a grappa?

 

A. Sangiovese szőlőből.
B. Törkölyből.
C. Borból.
D. Tönkölyből.

 

Mennyi a grappa minimális és maximális alkoholtartalma?

 

A. 30-45.
B. 35-45.
C. 35-60.
D. 40-65.

 

Hol állíthatnak elő grappát Olaszországon kívül?

 

A. Svájcban.
B. Spanyolországban.
C. Szlovéniában.
D. Horvátországban.

 

Jellemzően az étkezés mely szakaszában fogyasztják a grappát Olaszországban?

 

A. Az étkezés előtt.
B. A tészta és a húsétel között.
C. A desszert előtt.
D. Az étkezés után.

 

Hogy hívják azt a kávét, amikor az eszpresszóhoz grappát is adnak?

 

A. Ristretto.
B. Caffé americano.
C. Caffé corretto.
D. Latte.

 

A helyes válaszokat a kép alatt találod.

 

 

Apró poharak, különleges formájú üvegek

 

Miből készül a grappa?

 

A helyes válasz a B: törkölyből.
 

Mennyi a grappa minimális és maximális alkoholtartalma?

 

A helyes válasz a C: 35-60.
 

Hol állíthatnak elő grappát Olaszországon kívül?

 

A helyes válasz az A: Svájcban.
 

Jellemzően az étkezés mely szakaszában fogyasztják a grappát Olaszországban?

 

A helyes válasz a D: az étkezés után.

 

Hogy hívják azt a kávét, amikor az eszpresszóhoz grappát is adnak?

 

A helyes válasz a C: caffé corretto.



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!