A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Elmentem golfozni, leszámoltam a tévhitekkel

Mi kell és mi nem?

2016-08-06 | Sólyom Bence


Elmentem golfozni, leszámoltam a tévhitekkel

Mit pakoljon a sporttáskába és mit vásároljon az az érdeklődő, aki szeretné kipróbálni az egyik legdrágábbnak gondolt szabadidős tevékenységet? Először is számoljon le az előítéleteivel és olvassa el a következő cikket, amelyet saját tapasztalataink alapján, szigorúan kezdő golfosoknak írtunk. Összeszedtük, hogy mire lesz szüksége annak, aki szeretné kipróbálni a világ egyik legnépszerűbb sportját, de kitérünk arra is, hogy mi az, amire még gondolni sem kell a kezdeti időszakban.


Fotó: Highland Golf Facebook

 

Tapasztalatból tudom, hogy bármilyen újdonságba is kezdjen az ember, az első gondolatok mindig a szükséges hozzávalók körül forognak. Utánanézünk, hogy a kiszemelt új hobbihoz milyen felszerelés, illetve milyen ruházat kell, és persze számba vesszük mindezeknek az anyagi vonzatait is. Ez az a pont, amikor a legtöbben sajnos fel is adják a kisebb-nagyobb álmaikat, hiszen a nagy lelkesedésben hamar több számjegyű összegekig jut el a lelkes álmodozó.

A világ egyik legnépszerűbb sportja

A fentiek különösen igazak az olyan sportokra, amelyeket az elmúlt évtizedekben elit, hovatovább elérhetetlen időtöltésnek gondolhattunk. A golf klasszikusan azok közé a szabadtéri sportok közé tartozik, amelyet még ma is sokan luxuskategóriába sorolnak, pedig ha az alapvető költségeket nézzük, akkor szinte ugyanott vagyunk, mintha egy kulturált edzőterembe járnánk le.

 

Őszintén szólva egy kicsit én is a fentiek szerint gondolkodtam eddig. A Budapest Highland Golf Club & Academy kezdő golftanfolyamának elvégzése után azonban már egészen pontos képem van arról, hogy mi kell, és mi nem kell ahhoz, hogy valaki belevágjon ebbe a csodálatos sportba.

Nem kell:
  1. Mindenekelőtt nem kell azon izgulnia senkinek, hogy kinézik a sporttársak, mert rosszul fogja az ütőt, nem találja el a labdát, vagy mert csálén üt. Kulturált közeg, intelligens emberekkel, egyszer mindenki kezdő volt.
  2. Oktató DVD, oktató könyv. Felkészült, türelmes és kedves oktatók várják a kezdőket a pályán, az ütéseket nem lehet megtanulni a TV előtt. Persze egy idő után lehet nézegetni ezeket a felvételeket, de csak akkor, ha már tudjuk, hogy mi fán terem egy szabályos ütés.
  3. Éves bérlet, havi klubtagsági, egész napos belépő. Szerencsére nem kell senkinek látatlanban elköteleződnie a golf iránt, a pár órás bemutató golfozástól a több alkalmas kezdő tanfolyamon keresztül a kedvezményes tagsági rendszerig egészen baráti ajánlatokkal várják az érdeklődőket.
  4. Ütő és labda. Előbbiből többfélét használnak a golfozók, az utóbbiból pedig tucatszám fog elütni pár óra alatt még egy teljesen kezdő is, de ezeket a golfklub biztosítja.
  5. Golfcipő, golfnadrág, golfsapka. A golf egy sportosan elegáns időtöltés, ami az amúgy is remek hangulatot megkoronázza, de egy kezdőnek nincs szüksége ezekre a külsőségekre. Aggódni felesleges, senki nem fogja kinézni a nem kifejezetten golfos öltözékben megjelenőket a pályáról.

Szükség lesz azonban a következőkre:
  1. Kényelmes ruha. Sportcipő, kényelmes nadrág és póló. Bár kívülről nem úgy tűnik, de ez mozgalmas sport, nem hátrány, ha kényelmes öltözékben látunk neki.
  2. Víz és napszemüveg, esetleg sapka. Két órán keresztül a tűző napon fog golfozni, aki belevág, ez még az edzett szervezetnek is becsületére válik, ha felkészületlenül vágunk bele. A napszúrás nem jó dolog, a folyadékbevitel pedig elengedhetetlen, a játékra is jobban tudunk koncentrálni.
  3. Stressz, hétköznapi gondok. A golf nyugodt, természetes környezetben zajlik, a játék végeztével mintha kicserélték volna a golfozót. Kipróbáltam már 1-2 sportot, és a golf mindenképp benne van a TOP3-ban, ha a stressz levezetéséről van szó.
  4. Barát, barátnő, barátok, család. Bátran vigyük magunkkal az ismerősöket, hozzátartozókat, hiszen a golf remek kikapcsolódás és társasági esemény is egyben.
  5. Névjegykártya. A golf ugyan nem kizárólag a felső tízezer szórakozása, de remek alkalom sportbarátságok kötésére, ahonnan már csak egy apró ugrás kell egy új üzleti kapcsolathoz. Legyen nálunk névjegykártya, a Budapest Highland Golf Club éttermében bőven lesz alkalmunk beszélgetni golfról és üzletről egyaránt.

A golf kikapcsolódás és társasági esemény egyszerre, a testmozgáson túl a hétköznapi gondokat magunk mögött hagyhatjuk, és az új kapcsolatok kötésére is kiváló terep egy golfpálya. Összetartó és intelligens közeg, ahol nemtől és kortól függetlenül egyedül, vagy a családdal együtt bárki megtalálja a számításait. A közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem tartozik a kiemelkedően költséges szórakozások közé, a kezdeti lépések pedig kifejezetten olcsónak mondhatók.

Ha még nem golfozott, de szívesen kipróbálná, itt a lehetőség! Majd borkóstoló vacsorafalatokkal. Winelovers Wine n' Golf>>


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!