A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mozgásban az élet…

…borban az igazság!

2008-10-06 | Nyulasi Gábriel István


Mozgásban az élet…

A Borkápolnában került sor a Sport és Borbarátok Egyesületének Borklub rendezvényére, mely havi rendszerességgel kerül megrendezésre egy kötetlen hangulatú klubest keretében a sport, a bor, a kultúra és az egészség jegyében.


 

Családias légkörben várakoztunk a kicsit hűvös pincehelységben, így jól esett a borital mindenkinek. Rövid bevezetőjében az egyesület elnöke, Sibisanu Emil szólt szervezetük alappilléreiről, amelyek közül a sport és az egészség kiemelt szerepet kapott ezen az estén. A borestek alkalmat adnak a klubtagok rendszeres találkozására, a barátságok elmélyítésére, az új tagok megismerésére. Érdekes programokkal, meghívott vendégekkel színesítik a rendezvényeket.

Ezúttal Béres Alexandra, a hazai fitnesskultúra állócsillaga tartott előadást „A csoda Benned van” címmel. A nagy fogyások szakértőjéről megtudtuk, hogy egyúttal borbarát is. A közvetlen hangulatú előadásban képet kaphattunk a „fitnessipar” történetéről, valamint a mozgás szükségességéről is. A technikai vívmányok megjelenésével - megközelítőleg 150 éve - indult hízásnak az emberiség. A sok táplálék és a kevés mozgás hazánkban is hozzájárult ahhoz, hogy manapság nagyon sokan küzdenek súlyproblémákkal. A WHO 1999-ben betegséggé minősítette a túlsúlyt, de a fitness alkalmas eszköz a kezelésére ugyanúgy, mint a másik népbetegség elleni küzdelemre, a stressz levezetésére is. Ez utóbbi probléma megoldására a bor mértékkel való fogyasztása is alkalmas. Az alapgondolat világos, mindenkinek magának kell megmozdulnia, külső dolgoktól ne várjunk változást!A borest fényében - lefedve egy kis alap szortimentet - 5 bor került kóstolásra. Illatos fehérborral indult a kóstoló, majd lágy rozéval folytatódott. A könnyebb vörösbor után testesebb érkezett, majd aszúzással koronázták a sort a szervezők. Ízes falatkákkal, lazackrémmel, zakuszkával, pogácsával és süteménnyel kísérve fogyaszthatták a vendégek a borsort, amelyek a Frittmann Duett cuveé 2007, Frittmann Kékfrankos Rozé 2007, Mészáros Kékfrankos 2006, Kőporos Egri Bikavér 2003, és a Hétszőlő Tokaji Aszú 3 puttonyos 1999 tételeiből álltak.

Sor került még a Neckermann utazási iroda és Béres Alexandra által közösen szervezett - az SBE bor-gasztronómiai estjeivel színesített - Klub Oázis nyári törökországi program werkfilmjének levetítésére. Vidám közös képnézegetés zárta az estet, az erdélyi és csángó körút pillanatait is újra átélhette a társaság. Érvényesült az est folyamán az egyesület alapfilozófiájának egyik jelentős eleme, a sport és a bor egészséges harmóniája.

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!