A pincészet borbemutatása
A három fő tokaji fajta a furmint, hárslevelű, sárga muskotály házasítása. Különféle szüretelési időpontokban szüretelt kései fürtök, aszús szemeket is tartalmazó fürtökből külön-külön készített borok palackozás előtti házasítása. Erdőbényei zempléni tölgyhordóban (210 literes, light toast) erjedtek a tételek külön-külön. A Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül, a Pelle Pince borai közül a zászlóshajónak is nevezhető, kellemes, könnyen iható kései szüretelésű deszertbor. 2007 óta komoly iskolát teremtettünk a koncentrált, többféle fajtákból házasított édes borok területén. A behízelgő muskotályos kezdés után a hárslevelű virágossága, majd a furmint királyi tartása és savai teszik egésszé a bort.
Érlelési információkA bor öt hónapon át érett 210 literes, light pörkölésű, erdőbényei tölgyfa hordóban, majd a piacra kerülés előtt tíz hónapot palackban. |
Pinceidő0-10 év |
Hol vásárolható meg
Terroir Club, Radovin
Pelle Pince bemutatása
2007-ben szüreteltük első évjáratunkat, és azóta is folyamatosan keressük Tokaj-hegyalja, és azon belül a mádi termőterületek által mutatott termőhelyi sajátosságokat.A száraz alapboron (birtokboron) felül a száraz boroknál dűlőszelektált furmint tételeket készítünk a jobb évjáratokban, a kései szüretelésű Zsófia Cuvée 2007 óta minden évben elkészül és komoly sikereket arat rangos borversenyeken. A jobban aszúsodó években aszúbort is készítünk. Minőségi, kézműves szemlélettel készülő borokat szeretjük, amiket magunk is szívesen fogyasztunk.