A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Gusteau az év étterme, a Szentesi az év borászata

GaultMillau

2016-11-16 | MTI


A Gusteau az év étterme, a Szentesi az év borászata

A GaultMillau 2017 budapesti bemutatóján kiderült: az év konyhafőnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, az év étteremtulajdonosa pedig a budapesti Rosenstein család.


Nyitókép: Pongrácz Antal, az OTP igazgatósági tagja átadja az év étterme díjat a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely vezető séfjének, Horváth Gábornak

 

A zsűri szerint a vidék vendéglője ezúttal a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához; a magyar gasztronómia reménysége díjjal Garai Ádámot (Olimpia étterem, Budapest), az év feltörekvője címmel az őriszentpéteri Pajta bisztrót tüntették ki. Alternatív vendéglátás kategóriában a budapesti, Huszár Krisztián vezette Beszálló Food Bart díjazták, az év borászata 2017-ben a budaörsi Szentesi Pince.

 

A 2017-es kalauz az alternatív vendéglátás kategóriában is ajánl helyeket, ismét átfogó írás szól a "kézműves" sörfőzdékről és újhullámos kávépörkölőkről, és részletes ajánlások szerepelnek azokról a helyekről, ahol ezek a termékek elérhetők.

 

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) Aranyszalag Minőség Tanúsítványát az akasztói szikiponty kapta meg. Az elismerést átadó Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: nagy magyar gasztronómia nem létezhet magas minőségű alapanyagok nélkül. Ennek érdekében a tárca együttműködést kezdett az MGE-vel, és pontosították az elismerés kritériumrendszerét - fűzte hozzá.

 

 

A GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása 231 magyar étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 felsőkategóriás szállodát. A kötet szerkesztőinek értékelése szerint 2016-ban bővült a magyar éttermek megbízható középmezőnye; már egyszerű, hétköznapi körülmények közé is be tud költözni a minőség. A tesztelt borok szöveges értékelése a gomijo.hu honlapon lesz hamarosan olvasható.

 

Come de Chérisey, a GaultMillau francia elnöke a keddi díjátadón felidézte: az 1960-as években jelent meg először Franciaországban a világ egyik legnagyobb étteremkalauza.  A GaultMillau tiszteli a séfeket, és tisztában van azzal a kemény munkával, amely a sikerükhöz szükséges - jegyezte meg a francia szakember. Mint hangsúlyozta: hivatásuk felhívni a magyar közönség figyelmét az ország legjobb éttermeire, valamint megismertetni a világgal a magyar gasztronómiát.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!