A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

"A vendégeink kérésére a válaszunk kivétel nélkül az: igen"

Ilyen egy ötcsillagos rendezvény

2017-10-05 | Ferenczi Csilla


A belvárosi Corinthia Hotel közkedvelt helyszín, ha boros rendezvényeknek keres otthont a szervező. Ám a legnagyobb sétálókóstolók mellett más alkalmakkor is lenyűgözi az embert, hiszen itt mindig minden lehetséges. Sövér Eszterrel, a Conference and Event Sales Managerével beszélgettem.


 

Grandiózus bálterem, pazar csillárok, vörös szőnyeg mindenhol... A budapesti Corinthia Hotelbe lépve egyszerre érzem magam otthon és a legkomolyabb luxusban. Rengeteg kérdésem volt, úgyhogy bele is vágtunk a közepébe. 

 

A valaha volt legnagyobb készültséget a tavaly november 8-i Amerikai Elnökválasztási díszvacsora igényelte, amelynek helyszíne ez a fényűző szálloda volt, egy ötcsillagos hotellánc büszke tagja. 

 

Nehéz lenne egy kedvencet kiemelni

 

– válaszolta Eszter, amikor a szívének legkedvesebb rendezvényről kérdeztem. "Kinek-kinek saját ízlése és kötődése szerint lehet olyan rendezvénye, amit a leginkább kedvel. Például egy érdeklődési körbe vágó szakmai rendezvény, egy különleges indiai esküvő, vagy egy nagymúltú szervezet születésnapi gálavacsorája."

 

 

Minden itt tartott rendezvény másért különleges, egyedi és érdekes; ami viszont összeköti őket, az egyrészt az elképesztő, több mint 4300 négyzetméteres rendezvénykapacitás, klasszikus eleganciával kialakított és festményekkel, freskókkal díszített Bálterem, másrészt a seregnyi, napfényes, alakítható és jól felszerelt konferenciaterem - és nem utolsó sorban az a felkészült csapat, amelyik semmilyen kérésre sem mond nemet. 

 

"A vendégeink kérésére a válaszunk gyakorlatilag szinte kivétel nélkül az: igen."

 

Eszter szerint bármilyen kéréssel is keresik meg őket, egyszerűen nem volt, és vélhetően nem is lesz olyan igény, amit ne tudnának megvalósítani. Legyen az egy esküvő, bál, céges training, szakmai konferencia, kiállítás, vásár, termékbemutató, csapatépítő, szeminárium, gálavacsora, születésnapi party, keresztelő – a cél az, hogy a vendégek tökéletes elégedettséggel térjenek nyugovóra (akár közvetlenül a szállodában). Ezalól eddig nem volt kivétel. 

 

 

"A legnagyobb kapacitásunk maximum 800 fő, egyidőben, de volt már egy nap folyamán 1200 fő is rendezvényen" – mesélte Eszter, amikor a férőhelyek számáról faggattam, hiszen pontosan tudom, hogy egy-egy borkóstolón mekkora tömeg szokott lenni. 

 

És a bálterem...

 

Nehéz a belvárosban olyan luxus rendezvényhelyszínt találni, amely nem csak hogy rendelkezik parkolóval, de megfelelő méretűvel; ráadásul a 210 férőhelyes őrzött parkolóban egész napra is alig több, mint 5000 forint a parkolás. Technikai felkészültség tekintetében is a teljesség jellemzi a rendezvényes csapatot: partnerük a Special Effects International Zrt., akik gyakorlatilag bármilyen kérést teljesíteni tudnak, amellyel vendégeik megkeresik Eszteréket; legyen szó diszkóról, díjkiosztó gáláról vagy huszár-showról. Persze engem a káprázatos Bálterem érdekelt leginkább...

 

 

Tudta?

A falakon a leghíresebb magyarokat ábrázoló festmények találhatók (jobbra haladva): Korányi Frigyes, Katona József, Arany János, Kazinczy Ferenc, Izsó Miklós, Vörösmarty Mihály, Berzsenyi Dániel, Liszt Ferenc, Alfred Pisani, Bartók Béla, Erkel Ferenc, Semmelweis Ignác, Kodály Zoltán, Ady Endre, Jókai Mór, Krúdy Gyula, Petőfi Sándor.

 

A Bálterem története egészen 1896-ig nyúlik vissza, amikor a Grand Hotel Royal az első budapesti ötcsillagos szállodaként megnyitotta kapuit. Számos fontos esemény zajlott itt, még Bartók Béla is gyakran muzsikált a szálloda ezen termében, sőt a Lumiére testvérek találmánya is itt mutatkozott be először Budapesten, amikor az első film vetítésére került sor. 2002-ben végül átesett egy nagyobb felújításon, amikor eredeti kialakítása alapján javították fel: olasz mészkővel és spanyol márvánnyal díszítették, melyet a magyar kézművesek szakértelme tett igazán tökéletessé gipszmunkájuk révén. 

 

Szimbiózisban a konyhával

 

Szerencsére már többször volt lehetőségem a ház éttermeinek remekeit megkóstolni, ám sajnos sosem az à la carte kínálatot, hanem azokat a fogásokat, amik egy-egy rendezvényre készültek. Eszter megnyugtatott: nem tapasztalnék különbséget. 

 

Az elsődleges cél, hogy minden rendezvényhez tartozzon catering szolgáltatás is,

 

így valóban nagyon sokszor teremtődik lehetőségünk a konyhánk széles körű szolgáltatásait, kreativitását igénybe venni. Ki tudunk szolgálni gyakorlatilag minden diétás igényt, a laktóz intoleranciától, gluténérzékenységtől kezdve a kosher vagy halal étkezésekig egyaránt" – hangsúlyozta. Íme a lista a teljességgel kecsegtető kínálatról:

 

BRASSERIE & ATRIUM

 

A mindig nyüzsgő Brasserie & Atrium étterem a nemzetközi és magyar konyha legkiválóbb fogásait kínálja vendégeinek. Ideális helyszíne a mindennapi és üzleti találkozóknak. Egész nap nyitva áll svédasztalos reggelitől az ebéden át a vacsorára kínált à la carte menüig. Az étterem, Magyarországon egyedülálló módon, tematikus brunch menüvel várja vendégeit minden vasárnap, amely a kulináris élvezetek mellett nagy hangsúlyt fektet a szórakoztatásra és a komplex élményekre.

 

 

RICKSHAW
 

A valóban különleges gasztronómiai élményeket nyújtó Rickshaw autentikus keleti fogásokat kínál a Távol-Kelet hagyományos műtárgyaival és anyagaival ékített környezetben. Budapest belvárosában e Távol-Keletet megidéző, világszínvonalú és fantasztikus konyhaművészeti élvezeteket kínáló étterem séfje vacsoravendégeit tradicionális ázsiai ízekkel kápráztatja el. A kizárólag a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból összeállított fogásokat a lehető legnagyobb gondossággal készítik, hogy pompás gasztronómiai élményekkel gazdagítsák az odalátogatókat.

 

BOCK BISZTRÓ
 

A Michelin-kalauz által Bib Gourmand-díjjal elismert Bock Bisztró specialitása a magyar hagyományokat a spanyol tapasszal házasító étterem. Az ízletes étkeknek és barátságos környezetnek köszönhetően a fenséges borokat barátságos légkörben felvonultató Bock Bisztró a helyiek és utazók között egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

 

LE BAR
 

A Le Bar elegáns és ellazulást ígérő bár a szálloda előcsarnokában, ahol a vendégek összefuthatnak egy aperitifre, vacsora utáni italra vagy akár könnyű harapnivalóra. Kortyolgasson el egy fenséges koktélt a klasszikus, mégis újdonságokat rejtő kínálatból, élvezze a nagyszerű borokat és söröket és kapcsolódjon ki a bár állandó, tehetséges zongoristájának játékára. Egy sor kitűnő, minden hónapban más témájú eseménnyel várja a Le Bar kedves vendégeit.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!