Bevezetés a borkóstolásba kurzus
Budapest, Borkollégium
Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre nem tudod, mi alapján válassz? Nem is gondolnád, hogy mennyire negatívan befolyásolja a helytelen pohárhasználat és a rosszul megválasztott hőmérséklet a bor minőségét? Pedig ha nem ideálisak a körülmények a kóstoláshoz, az élmény sem lesz ugyanaz.
Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.
Képzésünk kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedő hallgatók számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel
kóstolása mentén.
További részletek és jelentkezés ITT.
Kiknek ajánljuk?
- Borkedvelőknek, de még nem tudatos borfogyasztóknak,
- A borok iránt érdeklődőknek, akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
- Azoknak, akik szívesen sajátítanak el új ismereteket, amelyet akár a baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
- Mindazoknak, akik alap-, vagy középfokú bortanfolyam elvégzése a cél,
- Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.
Tematika
- A borkóstolás fogalma, személyi és tárgyi feltételei (2 óra)
- Bortípusok (2 óra)
- Szőlőfajták (2 óra)
- Bor és gasztronómia (2 óra)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!