A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Buborék világ

06. 23. - 06. 24.

Budapest, Borkollégium, Mindent a pezsgőkről!



A pezsgőt sokan a különleges alkalmak italának tartják, és ezért igen ritkán – általában az év végén – fogyasztják csupán. A tradicionális módszerrel készült pezsgők természetesen tényleg nem nevezhetők mindennapinak, azonban a buborékos italok meglehetősen széles spektruma alkalmas a változatos felhasználásra.

 

Buborék világ

 

A hagyományos, vagy charmat eljárással készült pezsgők, a proseccók, a habzó és gyöngyöző borok között találunk minden eseményhez illő választást, legyen az egy vacsora, kertiparti, vagy egy nyáresti beszélgetés. Ezek az italok ráadásul kiválóan illeszkednek az étkezéseken szinte minden fogáshoz, így a gasztronómiában is optimális választást jelenthetnek.

 


A hazai boréletben egyre nagyobb szerepet töltenek be mind a pezsgők, mind a habzó- és gyöngyöző borok, ezért is tartotta fontosnak a Borkollégium egy ilyen témával foglalkozó kurzus elindítását. A különböző pezsgőkészítési módok, pezsgőstílusok, termőhelyek különleges izgalmakat ígérnek a résztvevőknek.

 

Tematika:


  • Mitől pezsgő a pezsgő? (2 óra)
  • Technológiai alapok (3 óra)
  • Termőhelyek vonzásában 1. (3 óra)
  • Termőhelyek vonzásában 2. (3 óra)
  • Champagne (2 óra)
  • Pezsgő és gasztronómia (2 óra)

 

Tételsor:


  • Alfred Gratien Brut Champagne NV
  • Antech Brut Crémant De Limoux 
  • BB Pezsgő BB Spumante édes 
  • Bisol Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry 2015 
  • Chiarli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro 
  • Duval Leroy Brut Réserve Champagne NV
  • Eduald Massana Noya Brut Familia Cava Methode Traditionelle 
  • Etyeki Kúria Pláne gyöngyözőbor
  • Francois Pezsgő Rosé Brut            
  • Garamvári Szőlőbirtok Optimum Brut
  • Gróf Degenfeld Extra Brut Vintage 2011    
  • Holdvölgy Hold and Hollo 2016 (félszáraz) gyöngyözőbor
  • Hungaria Pezsgő Juhfark Brut      
  • Juvé&Camps Cinta Púrpara Reserva 2013 Cava 
  • Juvé&Camps Xarel-lo Essential Brut Cava
  • Kreinbacher Birtok Prestige Brut 
  • Larmandier Bernier Rosé de Saignée Extra Brut, Premier Cru Champagne NV
  • Masottina Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore - Rive di Ogliano Extra Dry 2016 DOCG
  • Paul Bara Réserve Brut Champagne NV
  • Perelada Stars Brut Cava 
  • Ruinart Blanc de Blancs Champagne NV 
  • Törley Chardonnay Nyerspezsgő 2012 
  • Veuve Clicquot Vintage Reserve 2008 Champagne 
  • Wolfberger Crémant D'Alsace Rosé Brut
  • Zonin Asti (édes)  

 

További információ a Borkollégium oldalán.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!