A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Főzdefeszt + Street Food Show 2014. ősz

09. 20. - 09. 21.

, Budapest, Andrássy út



A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben – az Andrássy út legszebb szakaszán, a Nagymező és a Bajcsy közt rendezik meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t! Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Örömmel jelentik, hogy az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból, úgy a költözés, mint a házasság beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis sörfesztiválként induló Főzdefesztből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!

 

Főzdefeszt + Street Food Show 2014. ősz

 

 

Főzdefeszt + Street Food Show 2014. ősz

 

Most szeptemberben úgy döntöttek, még egy lépéssel tovább mennek eredeti céljuk felé, és minden eddiginél több embert ismertetnek meg az igazi kézműves sör és a minőségi street food fogalmával, ezért csatlakoznak a Főváros Európai Mobilitási Hét/Autómentes Naphoz, melynek keretében az egész Andrássy utat lezárják szeptember 20-án és 21-én. A jó sör és a jó harapnivaló demokratikus alapjog!

 

Nincs mire panaszkodni, tele lesz a fesztivál új belépőkkel – kaja és sörfronton egyaránt. Az alig pár éves pesti sörforradalom gyermeke a Reketye Sörfőzde, ami a Jónás Kézműves Sörházból nőtt ki, és az alapsöre a Jónás Ravasz Hódja. A nagytarcsai sörüzemük éppen a nyár végére dugta ki a fejét a földből. Szeretettel üdvözlnek egy régi ismerőst, a Sümegbeert, amit évek óta várnak a fesztre, és most végre megérkezett, hogy bemutatkozzon Pesten is. A nyírlaki Dínó 20 éve főzi a bajor világost, most azonban ő is újított, barna, vörös és ribizlis sörrel.

 

Szintén régóta bujkáló helyi érdekű sörfőzde volt a jászapáti Lados Sörfőzde, melybe idén a sörforradalmon felnőtt gerillák csatlakoztak és most egy amerikai komlós félbarna ale-lel és egy amerikai IPA-val, valamint egy, a Bázis Sörfőzdés Izsó Péter által főzött Grafit nevű európai komlós barna ale-lel mutatkoznak be a Feszten.

 

Nagy büszkeségükre szolgál, hogy idén Erdély is bemutatkozik a fesztiválon. Megkóstolhatjuk a kolozsvári Clausenburger kisüzemi söreit, a Salvator likőröket és ha sikeresek lesznek a vadászok, megkóstolhatjuk a Medvetalpat, ami valódi medvehúsból készült street food.

 

A nemzetközi szortiment is bővül. Idén végre megjelenik régi kedves partnerük, a Caledonia a csak általa csapolt skót Belhaven sörökkel, és meghívták Amerikából a Kentucky Ales sörfőzdét, akik a hordóérlelt sörökben mutatnak utat a magyar szcénának.

 

 

A legnagyobb magyar sörpunk Armando, a Brew Studiós Zsoldos Krisztinával főzte meg a Dirty Saison-t, ezt a szutykos saison-t, ami a mostanában divatos saison-értelmezésekkel ellentétben nem a stílus tisztára csiszolásában érdekelt, hanem a régi mezőgazdasági gyökerekhez visszanyúlva a stílus ősi spontaneitását idézi meg háromféle élesztőjével és négyféle komlójával.

 

Júniusban hatalmas támadás érte az ételárusokat, így idén erősítéssel érkeznek majd 30 standon, köztük olyan tapasztalt újoncok, mint pl. az ősszel a Nagymező utcában nyíló Hokedli, ami premier előtt főzi a kakukkfüves murokfőzeléket a Street Food Show-n, vagy Budapest egyik legjobb levesezője, a Nyakleves. Szeptemberben végre visszatér a Street Food Show történetének kétségkívül legnagyobb sztárja, Gódor - A Sonkás – András. Halkan susog majd a Berkel szeletelő, leheletvékony lesz a sonka. És persze megint eljön a Vörös Homár, ami a júniusi feszten 3 nap alatt 800 osztrigát adott el a pesti közönségnek.

 

Először települ ki a Falk Miksa utcai Bontxo, aminek azért is illik örülni, mert tudvalevő, hogy a főváros legkiválóbb, baszk konyháját vivő étterméről van szó. A Gurung és csapata, a Wok&Tandoori alig győzte gyártani a naan-t a júniusi Street Food Show-ra, annyira kapós volt az indiaiak hagyományos kenyérlepénye. Nyáron feltúrbózták magukat és közkívánatra újrajönnek és gyúrnak. Ugyanígy tesz a Húspatika, a Csöppentő, a Pista bá’, a Pilvax közben hamarosan új éttermet nyitó Wang, a Gyradiko, a W35, a szuper installációval készülő, nemrég a harmadik egységükkel is előrukkoló Tamp & Pull.

 

A lassan 50 felé tartó számban megjelenő sörstandok közt ott lesz a hagyományos élcsapat – Fót, Stari, Serforrás, Gyertyános, és sokan mások – a maguk állandó szortimentjével, valamint szezonális különlegességeikkel, és felvonulnak a folyton új meglepetésekkel jelentkező gerillák – Tibeer, Csupor, Zodiac, és a többiek. Egyesek lassan kirepülnek a fészekből, és saját standot állítanak, mint a Hara Punk, a Hedon, vagy a Rothbeer.A Hara Punk a közönséggel szavaztatta meg, milyen sört készítsen, így jött létre a Lemon? No Thanks búzasör. A szezon slágere a saison, az újjáélesztett archaikus francia aratósör, de egyre népszerűbbek az innovatív alacsony alkoholtartalmú, könnyed ivósörök – mint pl. a Hopfanatic American Pale Ale-je, és persze még mindig király az India Pale Ale, és az amerikai komlók!

 

És persze folytatódik a gyümölcssör-őrület a Gyertyános Sörfőzde ananászos-lime-os és birsalmás sörével, a Serforrás Gesztenyés különlegességével, a Fapados Sörbolt által fejlesztett zöldalmás vörös sörrel, és számos új szilvással és meggyessel.

 

Most ősszel folytatódik a tavasszal megkezdett szavazás, és a fesztivál után megmondják, melyik lett Magyarország Kedvenc Kézműves Söre 2014-ben, valamint melyik főzde nyerte el az Év Sörfőzdéje díjat.

 

És végül ott lesznek a Food Truckok – szerencsére egyre több garázsban tuningolnak fel kajáskocsivá egykor szebb napokat látott négykerekűeket. Konvojban halad a Zing, a tésztákat kocsikáztató Pasta Station, kistesója, a Gourm’n’go, a franciásan bájos, de Fellini szellemét is megidéző Piknik Utczabár, a lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos. A berliniek kedvenc gyorsételét, a currywurstot, vagyis a currys, ketchupos főtt, majd megsütött virslit a Berlin Cantin hozza el a Street Food Show-ra, és a Cake Shop is egy autóból tolja a cukormázat.

 

További információk:

www.facebook.com/events/565979006861159/  

www.diningguide.hu/street_food_show_2014  


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!