Kávékóstolás művészete
Budapest, Borkollégium
Mi a hasonlóság a bor és a kávé kóstolása között? Mi a helyes menete? Milyen uralkodó aromák jellemzőek a különböző fajtákra? Hogyan ismerhetjük fel a kávé hibáit? Milyen kávékészítési eljárások vannak?
A kávékóstolás művészete kurzuson egy teljes napot szentelnek a kávéval kapcsolatos legfontosabb alapismereteknek. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhatnak, melyek később is segítenek a borokhoz hasonlóan, a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.
Részletek és jelentkezés ITT.
Előadók: Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffé baristái.
Tematika
- Érzékszervek működésének és tudatos használatának ismerete
- Interaktív aroma teszt, illatmintákkal
- Espresso technológia ismertetése
- Alapanyag és készítési hibák jellemzése
- Termőterületi jellemzés
- Tradicionális olasz espresso kóstolása, majd kiértékelése
- Újhullámos espresso kóstolása, majd kiértékelése
Tandíj
Kedvezményes ár: 15.500 Ft (12.205 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 18.000 Ft (14.173 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!