A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kürti Borfesztivál

07. 20. - 07. 21.

Kürt, Szlovákia, Kürt, A fesztivál mottója: „Szabad kürti borköztársaság“A fesztivál mottója „Szabad kürti borköztársaság“ tulajdonképpen egy hasonlat, ami arra utal, hogy időtálló, belső szabadságot nyújtó és a felületes divathóbortoknak ellenálló értékeket képviselünk.

 

Kürti Borfesztivál

 

A kürti szőlőtőkék mindig ugyanazon a helyen vannak, mélyen gyökeret verve a falu fölött húzódó szőlőhegyen. Az idő nem mozdította el őket. A szőlőtőkék saját belső szabadsággal rendelkeznek, melyek ellenállnak a felületes emberi viselkedésnek.


Idén a borfesztiválon öt közép-európai ország több mint 50 borásza várja a látogatókat. A szervezők a gazdag és változatos kulturális programról sem feledkeztek meg, de kézművesekben és gasztronómiai specialitásokban sem lesz hiány…

 A tizenegyedik kürti borfesztivál tradicionális mesterségekkel és helyi szokásokkal ismerteti meg a látogatót. A vendégek megismerkedhetnek a borászok fáradtságos, egyedülálló munkájával, s belekóstolhatnak különleges, féltett nedűikbe. Szerető szívükkel, tudásuk legjavával készített ritkaságát hét ország ötven mesterembere kínálja, így a borbarangoló nem csupán a jellegzetes fajtákat, de a különböző borvidékek ízvilágát is összehasonlíthatja.


S akinek ez nem elég? Ölelje a kemencét!


Abban sütik mindazt, mi szem-szájnak ingere. Halat, s vadat, lepényt. Vagy épp’ a testvérfalvak gasztronómiai bemutatójának specialitásait. Telítettségüket további rendezvények garantálják: utcai zenészek, neves fellépők, népművészeti csoportok, hangulatos cigányzene, kirakodóvásár, gyerkőcök játékkertje…


Tölts el egy ízekben, élményekben gazdag hétvégét a kürti borospincék között, átélve a fesztivált ölelő csodás hangulatot!


Elővételi jegyváltás és további információk a fesztiválról itt.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!