A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ménesi bortúra disznóvágással Balla Géza pincészeténél

02. 11. - 03. 09.

, , 2014. március 7-9. - Erdély - Ménesi borvidék, Opálos



Idén is várnak minden borkedvelőt egy izgalmas kirándulásra a hajdani híres történelmi borvidékre, Ménesre. Az Arad-hegyalján található vidék legendás a vörös aszúiról, a fűszeres Kadarkáiról, a bársonyos ménesi vörösborairól és a szelíd Királyleánykáiról. Balla Géza pincészetében ezeket az érdekes, izgalmas szín- és ízvilágú borokat kóstolhatják meg résztvevők.

 

"Mert a nálunk készült bor szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak."
Balla Géza

A csodás borok kóstolgatása mellett most sem maradhat el a mulatozással egybekötött disznóvágás. A disznóvágásban minden vállalkozó szellemű legény és lyeány aktívan részt vehet - kötény, kesztyű, kés és egyéb felszerelések biztosítva vannak. A feldolgozás alatt folyamatosan "szakmai" programokkal szórakoztatjuk a vendégeket: pálinkaminősítő, hurka- és kolbásztöltő vetélkedőket rendezünk, hogy a jókedély sose fogyjon el!

Részletes programleírás:

Péntek, március 7.
16:00-19:00 óra között megérkezés, welcome - drink, szobák elfoglalása
20:00 óra borkóstoló a pince újdonságaiból + vacsora marhapörkölt
21:00 óra élőzene: "DJ és tangóharmonikás"

Szombat, március 8.
8:00 óra reggeli (vagy reggel 5:30 kor? )
8:30-13:00 óra disznóvágás, feldolgozás, folyamatos "szakmai" programokkal (pálinkaminősítő, hurka és kolbásztöltő vetélkedőkkel tűzdelve)
14:00 óra disznótoros ebéd
15:00 óra pihenés - szőlőbirtok megtekintése (fakultativ)
17:00 óra technológiai séta, pincelátogatás
18:00 óra buszos túra a Világosi fegyverletétel helyére
19:00 óra borkóstoló + vacsora a Borosjenői Szerencsemalom vendéglőben
21:00 órától nótafa

Vasárnap, március 9.
8:00 óra reggeli 
10:00 óra Arad városnézés (fakultatív program)
Wellness délután a Gyulai Várfürdőben (fakultatív program) www.varfurdo.hu

Részvételi díj:
SBE egyesületi tagoknak: 36 000 Ft/fő
Nem tagoknak: 39 500 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza: 2 éjszakai szállás, 5 étkezés, 2 borkóstoló, disznóvágási program, buszos kirándulás, élőzene (tangóharmonikás)

A program minimum 20 fő jelentkező esetén valósul meg!

Utazás: egyénileg (298 kmBudapestről, kb. 3-4 óra)

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!